Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Ερντογάν:«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσους προστάτεψαν τους πραξικοπηματίες» Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελλάδα

tags :
Ερντογάν:«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσους προστάτεψαν τους πραξικοπηματίες» Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελλάδα
Παραληρηματικές απειλές- 
Ερντογάν:«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσους προστάτεψαν τους πραξικοπηματίες»

Απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρ.Τ. Ερντογάν, με αφορμή την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία. Την ώρα που στην Τουρκία βρίσκονται αιχμάλωτοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και ενώ έχει τεθεί ανοικτά θέμα ανταλλαγής με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, φερόμενους ως πραξικοπηματίες, ο Σουλτάνος επιτίθεται εκ νέου στην Ελλάδα, σχεδόν υπονοώντας υπόγεια συμμετοχή της χώρας στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. 


Άγνωστο παραμένει το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Τούρκου προέδρου μετά από την επανεκλογή του και την απόκτηση διευρυμένων εξουσιών.
Μιλώντας μπροστά σε μια λαοθάλασσα, κοντά στη γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, που είχε καταληφθεί από τους πραξικοπηματίες το βράδυ της 15ης Ιουλίου του 2016, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε πολλαπλά μηνύματα, με αφορμή την επέτειο δύο χρόνων από τη νύχτα που συγκλόνισε τη γείτονα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

«Το πραξικόπημα μας έδειξε ποιοι είναι οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές. Έχουμε δυνατή μνήμη. Μπορεί να μην λέμε συχνά τι περάσαμε, αλλά ποτέ δεν το ξεχνάμε. Μας έδειξε την υποκρισία. Ξέρουμε ποιοι προσευχήθηκαν εκείνο το βράδυ για εμάς και ποιοι για την επιτυχία του FETO (σ.σ. το κίνημα του Γκιουλέν). Στο τέλος θα θυμόμαστε τη σιωπή όσων θεωρούσαμε φίλους μας. Αυτοί που έφυγαν από τη χώρα μας δεν θα σβηστούν ποτέ από τη μνήμη μας.»

Ο Τούρκος πρόεδρος από τη γέφυρα κοντά στο Βόσπορο, έστειλε μήνυμα και στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσους προστάτεψαν τους πραξικοπηματίες μετά τη 15η Ιουλίου. Ξέρουμε ποιος συνεργάστηκε με ποιον»!

Νωρίτερα, χθες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «δεν θα ξεχάσουμε τη 15η Ιουλίου και δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί», στο γεύμα που παρέθεσε στην Άγκυρα σε συγγενείς των περίπου 250 θυμάτων της απόπειρας πραξικοπήματος. Είχε προηγηθεί το πρωί μια θρησκευτική τελετή σε ένα τζαμί της τουρκικής πρωτεύουσας.

Ο Τούρκος πρόεδρος έτσι συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην Ελλάδα, λίγες ημέρες μετά την συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Και την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να κρατά τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς από την 1η Μαρτίου και θέτει ζήτημα ανταλλαγής τους με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς φερόμενους ως πραξικοπηματίες.
http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης