Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: "Βροχή" τα συγχαρητήρια από πολιτικούς για την κατάκτηση του μουντιάλ από τη Γαλλία - "Ευχαριστούμε" είπε ο Macron

Le Monde:
Ο πύργος του Άιφελ φωταγωγήθηκε το βράδυ της Κυριακής 15/7 στα χρώματα της Γαλλίας, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος Παρισιού Anne Hidalgo, που χαιρέτισε "μία ιστορική νίκη".
Mία μόνο λέξη χρησιμοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, για να συγχαρεί την εθνική Γαλλίας για την κατάκτηση του μουντιάλ και αυτή ήταν "ευχαριστούμε", με τη Le Monde να επισημαίνει ότι την έγραψε με κεφαλαία στο Twitter.
Kαι όπως ο Jacques Chirac το 1978 είχε φιλήσει στο κεφάλι τον Fabien Barthez, το ίδιο έκανε και ο Macron με τον 19χρονο Mbappe, σκόρερ ενός εκ των τεσσάρων τερμάτων της βραδιάς.
Έναν παίκτη που ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire χαρακτήρισε "φαινόμενο", ενώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Benjamin Griveaux αποκάλεσε όλους τους παίκτες "γίγαντες".
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής,  Mounir Mahjoubi, είπε ακόμα περισσότερα: "Πρωταθλητές! Ζήτω οι μπλε! Ζήτω η Γαλλία! Didier βασιλιά".
Ο πύργος του Άιφελ φωταγωγήθηκε το βράδυ της Κυριακής 15/7 στα χρώματα της Γαλλίας, μπλε άσπρο κόκκινο, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος Παρισιού Anne Hidalgo, που χαιρέτισε "μία ιστορική νίκη".
To φίλαθλο πνεύμα κυριάρχησε, πάντως, στη γαλλική εθνοσυνέλευση με τον Francois de Rugy να αποδίδει τα εύσημα και στην Κροατία, όπως έκανε και η Marine Le Pen που δήλωσε "πολύ περήφανη που η Γαλλία νίκησε την ψυχωμένη ομάδα των Κροατών".
Ο Benoit Hamon έγραψε ότι "ακόμα και ο ρώσικος ουρανός κλαίει από χαρά, ενώ ο Olivier Faure σχολίασε ότι "'ένα παγκόσμιο κύπελλο το κατακτάει μία εθνική ομάδα, αλλά είναι και μία ολόκληρη χώρα που δείχνει τη διάθεση να γιορτάσει μαζί και να μοιραστεί την ιστορία".
Ο πρώην πρόεδρος Francois Hollande μίλησε για "σπάνιες στιγμές" και για "το πλεονέκτημα της συνοχής σε μία χώρα".
" Η ομάδα της Γαλλίας έδωσε ένα καλό παράδειγμα στη χώρα μας που αντιμετωπίζει δυσκολίες και διαιρέσεις, αλλά πρέπει να μείνει ενωμένη και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις σπάνιες στιγμές για να διασφαλίσουμε το πλεονέκτημα της συνοχής και να μην είμαστε ικανοποιημένοι με μία γιορτή λίγων ημερών" ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Μπράβο στους μπλε που παρουσίασαν με περηφάνια τη Γαλλία της διαφορετικότητας" ανέφερε από την πλευρά του η υπουργός υπερπόντιων εδαφών Annick Girandin.
O Thomas Lemar και ο Dmitry Payet κατάγονται από τη Γουαδελούπη και τη Ρεουνιόν, ενώ οκτώ από τους 23 παίκτες είναι από τα προάστια και από συνοικίες υποβαθμισμένες.
Ο Μbappe για παράδειγμα είναι από το Saint Denis και ο πρόεδρος του διαμερίσματος Stephane Troussel ευχαρίστησε με τη σειρά του "μία ομάδα που είναι η εικόνα της γαλλικής κοινωνίας και αντιπροσωπεύει τη διαφορετικότητα και το ταλέντο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης