Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Γιατί οι Γενικές Συνελεύσεις προσφέρουν ίσως την καλύτερη πηγή πληροφόρησης...

tags :
Γιατί οι Γενικές Συνελεύσεις προσφέρουν ίσως την καλύτερη πηγή πληροφόρησης...
Ο ενημερωμένος μέτοχος συμβάλει και στην αύξηση της διάχυσης της πληροφόρησης προς το επενδυτικό κοινό.

Γιατί οι Γενικές Συνελεύσεις προσφέρουν ίσως την καλύτερη πηγή πληροφόρησης...

Τόσες εισηγμένες, τόσος λίγος χρόνος. Για να είμαστε πιο σωστοί χρόνος υπάρχει, απλά οι εισηγμένες εταιρίες κατά την προσφιλή τους τακτική στριμώχνουν τις Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις τους στο τέλος της προθεσμίας που έχουν στην διάθεση τους, όπως περίπου γίνεται και στις προθεσμίες δημοσίευσης των αποτελεσμάτων. Για τους έχοντες διάθεση να παρακολουθήσουν την ουσία των θεμάτων και όχι την ποικιλία του μπουφέ ή τα περαστά εδέσματα, οι Γενικές Συνελεύσεις προσφέρουν ίσως την καλύτερη πηγή πληροφόρησης. Όλοι οι μέτοχοι -ακόμα και όσοι κατέχουν μία μετοχή- έχουν την δυνατότητα να παρευρεθούν στην ίδια αίθουσα με την διοίκηση, να θέσουν τα ερωτήματα τους, να συγχαρούν, να γκρινιάξουν ή απλά να ακούσουν από πρώτο χέρι τις σκέψεις των διοικούντων για τις προοπτικές της επένδυσης τους.


Γενικά, είναι καλό να πηγαίνει κανείς σε συνελεύσεις. Εκτός του ότι μπορεί να διαβάσει στοιχεία που συνήθως λείπουν από το δελτίο τύπου της ανακοίνωσης που ακολουθεί την συνέλευση, μπορεί να δικτυωθεί πιο αποτελεσματικά με την επενδυτική κοινότητα και δη με ανθρώπους που έχουν κοινό συμφέρον την επιτυχή έκβαση της τοποθέτησης τους.
Αυτό που δεν φαίνεται σε μια ανακοίνωση στον τύπο αλλά φαίνεται αμέσως σε μια συνέλευση είναι το πλήθος και η σύσταση των επενδυτών που παρακολουθεί την συνέλευση, πόσο καλά προετοιμασμένη είναι η διοίκηση για τις ερωτήσεις που θα γίνουν, ποια θέματα κρύβονται πίσω από τον γενικό τίτλο «Άλλα θέματα και ανακοινώσεις».

Ένας καλός μπουφές πάντα διευκολύνει την διεξαγωγή της συζήτησης, όσο πιο γεμάτο είναι το τραπέζι με μεζέδες τόσο πιο γρήγορα και πιο ηχηρά οι μέτοχοι «εγκρίνουν» και απαλλάσσουν τις διοικήσεις από τις ευθύνες της προηγούμενης χρήσης.
Μια συνέλευση με διανομή μερίσματος έχει θετικότερη ατμόσφαιρα αν και πάντα οι μέτοχοι θα διατυπώνουν τον προβληματισμό τους για το χαμηλό μέρισμα.

Τέλος αυτό που πρέπει να προσέχει ο επενδυτής είναι το πότε και που πραγματοποιείται η συνέλευση. Οι καιροί που οι περισσότερες εταιρίες πραγματοποιούσαν συνελεύσεις σε κεντρικά ξενοδοχεία έχει αλλάξει, κάποιες μάλιστα τις πραγματοποιούν στην βιομηχανική τους έδρα με αποτέλεσμα να καθιστούν δύσκολη ή και αδύνατη την αυθημερόν μετάβαση και επιστροφή στους μικρομετόχους τους.
Επομένως μια προετοιμασία πριν την Συνέλευση επιβάλλεται, ο ενημερωμένος μέτοχος εκτός του ότι αποφεύγει τις κακοτοπιές συμβάλει και στην αύξηση της διάχυσης της πληροφόρησης προς το επενδυτικό κοινό.

http://www.bankingnews.gr/
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης