Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Οχι στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ - Τουρκίας - Ναι στο διάλογο με τη Ρωσία για ειρήνη στην Ευρώπη

Kurz (Αυστρία): Οχι στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ - Τουρκίας - Ναι στο διάλογο με τη Ρωσία για ειρήνη στην Ευρώπη
Πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο με τη Ρωσία, δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ειρήνη στην Ευρώπη χωρίς τη Ρωσία
Την άμεση και οριστική διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας ζητά για μια ακόμη φορά ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz.
Ο Αυστριακός καγκελάριος, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής δηλώνει για μια ακόμη φορά  ότι η Αυστρία θέλει να κλείσει οριστικά την πόρτα της ΕΕ στην Τουρκία έθιξε τα θέματα των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, ενώ χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη στο «Μακεδονικό» χαιρετίζοντας τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ.
«Πρέπει να διακοπούν άμεσα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, καθώς η Άγκυρα απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αξίες. Η Τουρκία σταθερά απομακρύνεται από την Ευρώπη και τις αξίες της τα τελευταία χρόνια. Την ίδια στιγμή (οι διαπραγματεύσεις) θα πρέπει να επικεντρωθούν στη διεύρυνση άλλων μορφών συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία ως γείτονες».
«Αντίθετα, η συμφωνία Ελλάδας και πΓΔΜ δείχνει πως οι επίμονες διαπραγματεύσεις και η διπλωματία έχουν αποτέλεσμα. Για την Αυστρία, η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων είναι βασική προτεραιότητα της ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής μας στην ΕΕ» τόνισε.

Οι αποφάσεις της ΕΕ στο μεταναστευτικό να μην επιβαρύνουν την Αυστρία

Στο οξύ ζήτημα του μεταναστευτικού ο Αυστριακός καγκελάριος, που στηρίζεται στην κυβερνητική του συνεργασία με τον ακροδεξιό Christian Strache, υπογράμμισε ότι η Βιέννη δεν θα δεχθεί αποφάσεις που θα επιβαρύνουν περισσότερο την Αυστρία.
«Στην περίπτωση του γερμανικού συνόρου, ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα δεχθούμε μέτρα εις βάρος της Αυστρίας. Η βασική μας στόχευση θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να παραμείνει σε επίπεδο ευρωπαϊκής προσέγγισης ως προς την ισχυροποίηση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων».
Τέλος, σχετικά με τις σχέσεις της ΕΕ με τη Μόσχα, ο Sebastian Kurz υποστηρίζει πως «πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο με τη Ρωσία. Έχω επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ειρήνη στην Ευρώπη χωρίς τη Ρωσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης