Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Και η OPEL στο στόχαστρο ερευνών για τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα στη Γερμανία

Bild: Και η OPEL στο στόχαστρο ερευνών για τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα στη Γερμανία
Oρισμένα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 10.000 κατασκευάστηκαν στη Γερμανία κι ότι οι εκπομπές οξειδίου του αζώτου ήταν δεκαπλάσιες του επιτρεπόμενου ορίου
Μετά το σκάνδαλο της Vollkwagen για τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οχημάτων (Kraftfahrt-Bundesamt ή KBA) έβαλε στο στόχαστρο και την OPEL.
Η γερμανική υπηρεσία ερευνά το ενδεχόμενο παραποίησης των εκπομπών ρύπων σε πάνω από 60.000 οχημάτων της παγκοσμίως .
Είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται το όνομα της εταιρείας στο σκάνδαλο Dieselgate από το 2015 που ξέσπασε.
Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της Bild, η έρευνα έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες στα οχήματα της Opel όπου εντοπίστηκαν ενδείξεις ότι η αυτοκινητοβιομηχανία παραποίησε τις εκπομπές ρύπων σε ορισμένα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 10.000 κατασκευάστηκαν στη Γερμανία κι ότι οι εκπομπές οξειδίου του αζώτου ήταν δεκαπλάσιες του επιτρεπόμενου ορίου.
Οι επιθεωρητές της KBA φέρονται να βρήκαν αξιόπιστες πληροφορίες, βάσει των οποίων σε ορισμένα οχήματα -μεταξύ των οποίων πετρελαιοκίνητα μοντέλα Cascada, Insignia και Zafira- οι συσκευές ελέγχου ρύπων είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας κατά την οδήγησή τους.
Οι Αρχές έδωσαν προθεσμία δύο εβδομάδων στην Opel για να δώσει εξηγήσεις. Εκπρόσωπος της θυγατρικής του γαλλικού Groupe PSA από τον περασμένο Αύγουστο είπε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορεί να σχολιάσει «ανοικτές διαδικασίες που ξεκίνησαν πριν από δύο και πλέον χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης