Διεθνή

Οριακές μεταβολές και νευρικότητα στη Wall Street, μετά τα μεικτά τραπεζικά αποτελέσματα

Οριακές μεταβολές και νευρικότητα στη Wall Street, μετά τα μεικτά τραπεζικά αποτελέσματα
Με οριακές μεταβολές και νευρικότητα άνοιξε η Wall Street, μετά τα μεικτά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν για το β’ τρίμηνο του 2018 μεγάλες αμερικανικές τράπεζες
Με οριακές μεταβολές και νευρικότητα άνοιξε σήμερα (13/7/2018) η Wall Street, μετά τα μεικτά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν για το β’ τρίμηνο του 2018 μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται οριακά στις 24.927 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 2.800 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% υψηλότερα, στις 7.835 μονάδες.


Οι τρεις δείκτες βρίσκονται, πάντως, σε τροχιά να καταγράψουν ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη, με όλους να ενισχύονται περισσότερο από 1%.
Η JPMorgan Chase & Co. ανέφερε σήμερα κέρδη καλύτερα των προσδοκιών για το β’ τρίμηνο του 2018 κυρίως χάρη σε φορολογικά έσοδα, στην αύξηση των επιτοκίων και στα υψηλότερα έσοδα από συναλλαγές.
Ειδικότερα, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα βάσει assets ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 18,3% στα 8,32 δισ. δολ. ή 2,29 δολ. ανά μετοχή, κατά το δεύτερο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, από 7,03 δισ. δολ. ή 1,82 δολ. ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.
Από την πλευρά της, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 2,22 δολ. ανά μετοχή.
Ωστόσο, η μετοχή της JPMorgan υποχωρεί κατά 0,8%.
Κέρδη καλύτερα των προσδοκιών ανέφερε και η Citigroup, ωστόσο η μετοχή της υποχωρεί κατά 1,6%, καθώς η αμερικανική τράπεζα ανέφερε μειωμένα έσοδα από συναλλαγές.
Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 16% στα 4,49 δισ. δολ., από 3,87 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.
Σε ανά μετοχή βάση, η τράπεζα κέρδισε 1,63 δολ., έναντι των προσδοκιών των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 1,56 δολ.
Την ίδια ώρα, τα έσοδα της Citigroup αυξήθηκαν κατά 2% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 18,47 δισ. δολ., χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών για 18,51 δισ. δολ.
Ωστόσο, τα έσοδα από συναλλαγές υποχώρησαν κατά 1% στα 4,5 δισ. δολ., με τα έσοδα από το τμήμα σταθερού εισοδήματος να καταγράφουν πτώση 6% στα 3,1 δισ. δολ.
Από την πλευρά της, η Wells Fargo ανέφερε μια απροσδόκητη πτώση στα καθαρά της κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, με τη μετοχή της να σημειώνει πτώση 2,9%.
Ειδικότερα, τα κέρδη της Wells Fargo υποχώρησαν κατά 12% στα 4,79 δισ. δολ. ή 0,98 δολ. ανά μετοχή για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2018, από 5,45 δισ. δολ. ή 1,08 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη να σημειώσουν άνοδο στα 1,12 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας υποχώρησαν στα 21,55 δισ. δολ. από 22,23 δισ. δολ. και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 21,67 δισ. δολ.
Το κλίμα στην αγορά είναι σε γενικές γραμμές θετικό, εν μέσω των προσδοκιών για ισχυρά εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ.
Οι αναλυτές της Wall Street αναμένουν ισχυρά αποτελέσματα από τις αμερικανικές εταιρείες, με τη FactSet να προβλέπει συγκεκριμένα μια αύξηση των κερδών κατά 20% για το β’ τρίμηνο του 2018.
Μέχρι στιγμής, μόλις λίγο πάνω από το 5% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 έχουν αναφέρει αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο, εμφανίζοντας αύξηση κερδών 16,4%.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένει η εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα, με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, να δηλώνει χθες ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι «διαθέσιμη για συζητήσεις» με την Κίνα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το Πεκίνο πρέπει πρώτα να συμφωνήσει σε εμβάθυνση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
Στο μακροοικονομικό «μέτωπο», απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν τον Ιούνιο του 2018 οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ, ενώ οι τιμές εξαγωγών αυξήθηκαν ελαφρώς περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι τιμές των εισαγωγών υποχώρησαν κατά 0,4% τον περασμένο μήνα, έναντι αύξησης 0,9% του Μαΐου.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση 0,1%, έναντι της αύξησης 0,6% που είχε αναφερθεί αρχικά για τον Μάιο.
Παράλληλα, η έκθεση του υπουργείου έδειξε ότι οι τιμές εξαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Ιούνιο, μετά από αύξηση 0,6% τον Μάιο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν να αυξηθούν κατά 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης