Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο -0,23% και τα 74,28 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο -0,23% και τα 74,28 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,04% στα 70,63 δολ. ανά βαρέλι
Μεικτά πρόσημα εμφανίζει σήμερα Παρακευή (13/7) το πετρέλαιο, μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών, καθώς ο μαύρος χρυσός βρίσκεται κοντά στο να καταγράψει τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,23% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,28 δολ. ανά βαρέλι, με τις εβδομαδιαίες του απώλειες να ανέρχονται κοντά στο 4%.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,04% στα 70,63 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας απωλέσει επίσης το 4% της αξίας του κατά την τρέχουσα εβδομάδα.
Η ενίσχυση της παραγωγής στη Λιβύη, η οποία κατά το παρελθόν έχει σημειώσει αρκετές διακοπές λόγω ανωτέρας βίας, καθώς και οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ άσκησαν σημαντικές πιέσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού.
Ωστόσο, η μηνιαία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, η οποία αναφέρθηκε στην έλλειψη που δημιουργείται σταδιακά στην αγορά, βοήθησε το πετρέλαιο να ανακτήσει ορισμένες από τις απώλειές τους.
«Είναι μία δύσκολη αγορά», σχολίασε ο αναλυτής πετρελαίου της Mitsubishi Corp, Tony Nunan, προσθέτοντας ότι ο μαύρος χρυσός «δέχεται στήριξη από την ισχυρή ζήτηση και την πτώση των αποθέματων, αλλά εάν κοιτάξουμε λίγο πιο μπροστά, η παραγωγή σχιστολιθικού στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται, οπότε όλα εξαρτώνται από το τι θα γίνει στον ΟΠΕΚ».
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα ο ΟΠΕΚ μαζί μα τη Ρωσία «απάντησαν» στην πρόσφατη σύσφιγξη της αγοράς, χαλαρώνοντας τις περικοπές που πραγματοποιούσαν στην παραγωγή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης