Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο μόνος τρόπος για ειρήνη στον Ελλάκτωρα είναι να τα βρουν οι βασικοί μέτοχοι

Ο μόνος τρόπος για ειρήνη στον Ελλάκτωρα είναι να τα βρουν οι βασικοί μέτοχοι
Μετά την καταγραφή των δυνάμεων και των φίλα προσκείμενων μετόχων σε κάθε μετοχικό πόλο οι δύο πλευρές έχουν δύο επιλογές....στον Ελλάκτωρα
Στις 25 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση του Ελλάκτωρα, θα στηθούν κάλπες και οι δύο βασικοί μετοχικοί πόλοι θα μετρηθούν.
Η πλευρά του Μπόμπολα και Κούτρα θα βρεθούν να ελέγχουν το 33-34% και η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση να ελέγχει το 38% ίσως και υψηλότερα.
Τα ποσοστά αυτά είναι ποσοστά δύναμης και αδιεξόδου.
Δύναμης γιατί και οι δύο μετοχικοί πόλοι θα ελέγχουν ποσοστά άνω της καταστατικής μειοψηφίας το 33%.
Αδιεξόδου γιατί έχοντας ποσοστά μειοψηφίας σημαίνει ότι καμία εκ των δύο πλευρών δεν μπορεί…να ελέγξει τον Ελλάκτωρα κατ΄ ουσία.
Μετά την καταγραφή των δυνάμεων και των φίλα προσκείμενων μετόχων σε κάθε μετοχικό πόλο οι δύο πλευρές έχουν δύο επιλογές.
Η μια επιλογή είναι να συνεχίσουν την σύγκρουση στο ογκωδέστατο βιβλίο της σύγκρουσης στον Ελλάκτωρα.  
Η επιλογή αυτή που είναι προφανής δεν θα δώσει λύσεις αλλά θα επιδεινώσει την κατάσταση στον όμιλο, η απαξίωση των περιουσιακών στοιχείων βλάπτει όλους τους μετόχους.
Η άλλη επιλογή είναι να καθίσουν από κοινού να τα βρουν και να χρησιμοποιήσουν τους καλύτερους από τους προτεινόμενους στα δύο παράλληλα διοικητικά συμβούλια που έχουν προτείνει.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η λύση αυτή είναι η καλύτερη, η πιο ουσιώδης, η πιο στρατηγική λύση.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι αποκλείεται δεν μπορούν να τα βρουν οι αδερφοί Καλλιτσάντση με τους Μπόμπολα και Κούτρα.
Η μόνη λύση θα είναι να αγοράσει η μια πλευρά τα ποσοστά των άλλων ή να βρεθεί ένας στρατηγικός επενδυτής που θα αγοράσει σημαντικό μέρος του Ελλάκτωρα.
Όμως για να μπει ένας στρατηγικός επενδυτής σε ένα όμιλο που έχει κατασκευαστική θα πρέπει να διεξάγει έλεγχο των λογιστικών βιβλίων due diligence και ο έλεγχος πολλά μπορεί να δείξει….
Το due diligence ίσως να μην το θέλουν πολλοί….
Το να τα βρουν οι δύο βασικοί μετοχικοί πόλοι με την εξής στρατηγική, χρησιμοποιούν τους καλύτερους για το διοικητικό συμβούλιο από τα δύο προτεινόμενα διοικητικά συμβούλια και συμφωνούν και στην διοίκηση.
Η μια πλευρά θα βάλλει τον πρόεδρο και η άλλη τον διευθύνοντα σύμβουλο ή κοινό διευθύνοντα σύμβουλο.
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται απίθανο να υπάρξει συμβιβασμός και έτσι είναι.
Όμως… ο Trump ο αμερικανός πρόεδρος λέει ότι ο Kim ο Βορειοκορεάτης του έστειλε μια όμορφη επιστολή και τον αγαπάει πολύ…τόσο δύσκολο είναι να τα βρουν Καλλιτσάντσης και Μπόμπολας – Κούτρας;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης