Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο «σφυρί» η ταινιοθήκη και το σήμα του Mega, επιταχύνουν τις εξελίξεις οι τράπεζες

Στο «σφυρί» η ταινιοθήκη και το σήμα του Mega, επιταχύνουν τις εξελίξεις οι τράπεζες
Η κλεψύδρα που αδειάζει, το όφελος των τραπεζών οι προσδοκίες και οι διαφορετικές εκτιμήσεις για την ταινιοθήκη
Την ώρα που αναμένεται αν θα συνεχιστεί η περίφημη συνέλευση των μετόχων του Mega που ξεκίνησε στις 9 του μήνα με δύο μετόχους που κατείχαν 16 ολόκληρες μετοχές και αποφάσισαν λόγω της σπουδαιότητας του θέματος της Ημερήσιας Διάταξης να συνεχιστεί στις 2 Αυγούστου είναι αν θα προλάβει να συνεχιστεί.
Και αυτό διότι οι τράπεζες που έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο διάσωσης του Mega και την ίδια στιγμή φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσουν οι αποφάσεις του ΣτΕ σε Digea και ΕΣΡ για να πέσει και οριστικά μαύρο στο σταθμό και να αφαιρεθεί η άδειά του.
Το γεγονός ότι λειτούργησε τους τελευταίους μήνες με την δυνατότητα που έδωσε το ΣτΕ αλλά δεν διασώθηκε εκμηδενίζει τις πιθανότητες επιβίωσης και στρέφει τις τράπεζες στη διαδικασία του πλειστηριασμού.
Η συγκεκριμένη κίνηση δεν αποκλείεται να συμβεί ακόμα και πριν πέσει μαύρο στο σταθμό.
Οι τράπεζες εκτιμούν ότι η ταινιοθήκη του σταθμού και το σήμα θα αποφέρουν σημαντικά έσοδα τα οποία θα προστεθούν στα περίπου 50 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί  και θα καταστήσουν το Mega ως μια περίπτωση κατάρρευσης που οι τράπεζες έχασαν μικρό σχετικά ποσοστό των κεφαλαίων που είχαν δανείσει.
Παράγοντες της τηλεοπτικής αγοράς θεωρούν ότι πράγματι η πιθανότητα επίτευξης υψηλού τιμήματος είναι αυξημένη καθώς η προβολή σειρών και ταινιών της ταινιοθήκης φέρνει ακόμα και σήμερα υψηλή τηλεθέαση.
Ωστόσο άλλοι εκφράζουν προβληματισμό επισημαίνοντας ότι το Mega έχει συγκεκριμένο τηλεοπτικό κοινό που δεν σημαίνει ότι θα μεταφερθεί στο κανάλι που θα αγοράσει την ταινιοθήκη.
Πέραν αυτού και ο τίτλος θα μπορούσε να πουληθεί σε όποιον ενδιαφέρεται να δημιουργήσει νέο τηλεοπτικό σταθμό.
Για παράδειγμα η Alter Ego που επενδύει στην τηλεόραση και ετοιμάζεται να προβληθεί και στις δορυφορικές πλατφόρμες του ΟΤΕ και της Forthnet θα μπορούσε να είναι ενδιαφερόμενος.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης