Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μεικτές τάσεις στο πετρέλαιο - Κέρδη 1,5% για Brent, πτώση 0,2% για αμερικανικό αργό

Μεικτές τάσεις στο πετρέλαιο - Κέρδη 1,5% για Brent, πτώση 0,2% για αμερικανικό αργό
Άνω των 74 δολ. το Brent και άνω των 70 δολ. το αμερικανικό αργό
Μεικτές τάσεις επικράτησαν στην αγορά πετρελαίου με το Brent να ανακάμπτει μετά το χθεσινό (11/7) κραχ, ενώ αντίθετα το αμερικανικό αργό (WTI), συνέχισε την πτωτική του πορεία, αν και ήταν σαφώς περιορισμένης κλίμακας.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Σεπτεμβρίου 2018 για το Brent ενισχύθηκε 1,5% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 74,4 δολαρίων το βαρέλι.



Αντίθετα το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 για το αμερικανικό αργό, υποχώρησε 0,2% για να διαμορφωθεί στα 70,33 δολάρια, παραμένοντας, πάντως, πάνω από το ψυχολογικό όριο των 70 δολαρίων.



Οι αναλυτές εκτιμούν ότι στο sell-off της Τετάρτης 11/7 συνέβαλε η ανακοίνωση από την National Oil Corp (NOC) της Λιβύης ότι θα ξεκινήσουν εκ νέου τη λειτουργία τους τέσσερα terminals μεταφοράς πετρελαίου, γεγονός που μεταφράζεται σε διοχέτευση στις διεθνείς αγορές 850.000 βαρελιών ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας πετρελαίου σε ημερήσια βάση.
Ταυτόχρονα, όμως, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) τόνισε σε έκθεσή της ότι στους επόμενους μήνες μπορεί να υπάρξει «κενό» στην παραγωγική ικανότητα αρκετών χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης