Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα - Δεν θα θεραπευτούν όλες οι πληγές της λιτότητας

Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα - Δεν θα θεραπευτούν όλες οι πληγές της λιτότητας
«Αντίθετα από τη ρητορική που αναπτύσσεται από την αντιπολίτευση πράγματι γυρίζει σελίδα η χώρα μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θεραπεύονται όλες οι πληγές της οκταετίας της λιτότητας και της μαυρίλας των μνημονίων.
Προφανώς περνάμε σε μια νέα περίοδο που τα μέσα εκτέλεσης της πολιτικής είναι πλέον δικά μας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στην ενημέρωση που παραχώρησε σήμερα (12/7/2018) στους διπλωματικούς συντάκτες στο υπουργείο Εξωτερικών.
Ο κ. Κατρούγκαλος προέταξε τη δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, στην οποία επιβεβαιώνεται το τέλος των μνημονίων που σηματοδοτεί και μία καθαρή έξοδο από τα προγράμματα οικονομικής βοηθείας.
Αναφερόμενος στη Συνάντηση Κορυφής ΕΕ στη Σόφια σχετικά με τη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε τη σαφή θέση της χώρας μας υπέρ της διεύρυνσης, η οποία, όπως σημείωσε, δεν είναι σε αντίθεση με την αναγκαία εμβάθυνση και ομογενοποίηση της ΕΕ.
Παράλληλα σηματοδότησε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά η χώρα μας προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην παράλληλη Διαδικασία του Βερολίνου για το BREXIT, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο.

Οι ελληνορωσικές σχέσεις

Αναφερόμενος στη Συνάντηση Κορυφής ΕΕ στη Σόφια σχετικά με τη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε τη σαφή θέση της χώρας μας υπέρ της διεύρυνσης, η οποία, όπως σημείωσε, δεν είναι σε αντίθεση με την αναγκαία εμβάθυνση και ομογενοποίηση της ΕΕ. Παράλληλα σηματοδότησε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά η χώρα μας προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην παράλληλη Διαδικασία του Βερολίνου για το BREXIT, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης