Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τη «βουτιά» της χθεσινής (11/7) ημέρας - Στο +1,76% και τα 74,69 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τη «βουτιά» της χθεσινής (11/7) ημέρας - Στο +1,76% και τα 74,69 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,61% στα 70,81 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (12/7) το πετρέλαιο, μετά την πρόηγούμενη συνεδρίαση κατά την οποία ο μαύρος χρυσός σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων δύο ετών.
Ειδικότερα, περί τις 9:09 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +1,76% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,69 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,61% στα 70,81 δολ. ανά βαρέλι.
Οι τιμές του μαύρου χρυσού βρέθηκαν υπό σημαντικές πιέσεις μετά την είδηση ότι η Λιβύη αποκατέστησε το πρόβλημα που είχε με τις εξαγωγές της, καθώς και εξαιτίας του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο οποίος ενδέχεται να επηρεάσει τη ζήτηση.
Η πλευρά της Λιβύης ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις τερματικοί σταθμοί εξαγωγής που είχα κλείσει προηγουμένως, έχουν πλέον τεθεί εκ νέου σε λειτουργία, αυξάνοντας την παραγωγή της χώρας κατά 850 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Παράλληλα, ο ΟΠΕΚ δήλωσε ότι αναμένει η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να ξεπεράσει τα 100 εκατ. βαρέλια ημερησίως για πρώτη φορά το 2019, προειδοποιώντας ωστόσο ότι οι εμπορικές εντάσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την αγορά.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, οι χώρες του ΟΠΕΚ, μαζί με τη Ρωσία, συμφώνησαν την χαλάρωση των περικοπών στην παραγωγή τους, προκειμένου να αντισταθμίσουν την έλλειψη που είχε δημιουργηθεί στην αγορά κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης