Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό άνω της μιας εβδομάδας ο χρυσός - Απώλειες 0,9% στα 1.244,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλό άνω της μιας εβδομάδας ο χρυσός - Απώλειες 0,9% στα 1.244,40 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες 0,9% έκλεισε ο χρυσός, υποχωρώντας σε χαμηλό άνω της μιας εβδομάδας, ενώ ο χαλκός διολίσθησε σε χαμηλό σχεδόν ενός έτους
Με απώλειες έκλεισε και σήμερα (11/7/2018) ο χρυσός, υποχωρώντας σε χαμηλό άνω της μιας εβδομάδας, καθώς δέχτηκε νέες πιέσεις από την ενδυνάμωση του δολαρίου, ενώ ο χαλκός διολίσθησε σε χαμηλό σχεδόν ενός έτους.
Ο χαλκός δέχτηκε πιέσεις από τη νέα κλιμάκωση στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς η κυβέρνηση Trump εξετάζει την επιβολή νέων δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ.
Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, οι νέες δασμοί της τάξεως του 10% δεν θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, αλλά θα υποβληθούν σε διαδικασία επανεξέτασης διάρκειας δύο μηνών, ενώ στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται καταναλωτικά είδη όπως ρούχα, τηλεοπτικά εξαρτήματα και ψυγεία, καθώς και προϊόντα τεχνολογίας.
Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας χαρακτήρισε απαράδεκτους τους νέους δασμούς και διεμήνυσε ότι το Πεκίνο θα είναι αναγκασμένο να ανταποδώσει αυτό το τιμωρητικό μέτρο από μέρους της Ουάσινγκτον.
Σε ανακοίνωσή του, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου έκανε λόγο περί νέων «εντελώς απαράδεκτων» αμερικανικών απειλών και εκτίμησε πως η «παράλογη» συμπεριφορά της κυβέρνησης του ρεπουμπλικάνου προέδρου Donald Trump θα βλάψει «την Κίνα, τον κόσμο, αλλά και τις ίδιες» τις ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις νέες απειλές των ΗΠΑ ως «τυπικές πρακτικές εκφοβισμού», τονίζοντας ότι θα προχωρήσει σε αντίμετρα εφόσον τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα της Ουάσιγκτον.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,9% ή 11 δολ. στα 1.244,40 δολ. ανά ουγγιά, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Ιουλίου 2018.
Υπενθυμίζεται ότι ο χρυσός είχε ανέλθει τη Δευτέρα (9/7) στα 1.259,60 δολ. ανά ουγγιά - το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Ιουνίου 2018.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1673 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,9% έναντι του γιεν, στα 112 γιεν.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Παράλληλα, η τιμή του συμβολαίου του χαλκού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έκλεισε με πτώση κατά 9,6 σεντς ή 3,4% στα 2.744 δολ. ανά λίβρα - το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Ιουλίου του 2017.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης