Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Το Χ.Α θα παραμένει δέσμιο οποιασδήποτε μη προεξοφλημένης είδησης ή φημολογίας

tags :
Το Χ.Α θα παραμένει δέσμιο οποιασδήποτε μη προεξοφλημένης είδησης ή φημολογίας
Πέτρος Στεριώτης (Nuntius Sec.) - Οι αγορές εδώ και μία δεκαετία είναι εθισμένες στο φθηνό χρήμα
Το Χ.Α θα παραμένει δέσμιο οποιασδήποτε μη προεξοφλημένης είδησης ή φημολογίας

Ελλείψει τζίρου, δεν αποκλείεται να αυξηθεί σύντομα και πάλι η διακυμανσιμότητα στο Χ.Α., την στιγμή που ο Γενικός Δείκτης, διαγραμματικά, τηρεί στάση αναμονής διαπραγματευόμενος στη διάρκεια των 2 τελευταίων εβδομάδων σε σχετικά περιορισμένο εύρος μεταξύ 741 και 758 μονάδων.
Η γενική τάση παραμένει πτωτική, με την τρέχουσα φάση συσσώρευσης να διατηρεί το ρίσκο συνέχισης του "ταξιδιού" προς τα χαμηλά του Μαϊου. Από τεχνικής άποψης, σημαντικές είναι οι μεσοπρόθεσμες στηρίξεις του Δείκτη στις 735 και 700 μονάδες, ενώ η καθοδική τάση θα δείξει σημάδια ανατροπής με διάσπαση της αντίστασης των 790 - 800 μονάδων.
Όσο συνεχίζονται η χρηματιστηριακή ραστώνη και η εν γένει απαξίωση του εγχώριου συναλλακτικού ενδιαφέροντος, η Ελληνική Αγορά θα παραμένει "δέσμια" οποιασδήποτε μη προεξοφλημένης είδησης, ή φημολογίας, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό.
Ασφαλώς, οι Επενδυτές, οι θέσεις των οποίων δεν κινούνται ευνοϊκά, δεν μπορούν να επικαλούνται αποκλειστικά την έλλειψη όγκου συναλλαγών για τις κινήσεις των τίτλων που διακρατούν, καθώς στα Χρηματιστήρια "η τιμή είναι βασιλιάς", ενώ ο όγκος αποτελεί σημαντικότατο μεν, δευτερεύοντα όμως παράγοντα ανάλυσης.
Στα αρνητικά συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι η πορεία του Γενικού Δείκτη έχει αποσυνδεθεί (προσωρινά τουλάχιστον) από την ανοδική κίνηση του Ελληνικού δεκαετούς ομολόγου. Η πορεία του ομολόγου εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι Διεθνείς Επενδυτές φαίνεται να στρέφονται επιλεκτικά προς assets υψηλότερης πιστοληπτικής διαβάθμισης, μειώνοντας παράλληλα την έκθεση τους σε Νομίσματα Αναδυόμενων Χωρών, Εμπορευματικά Νομίσματα και Κινεζικές μετοχές.
Σε διεθνές επίπεδο, όσο στήνεται σκηνικό Εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και των Εταίρων τους, τα ρίσκα θα παραμένουν, ενόψει μάλιστα της έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων στη μεγαλύτερη Οικονομία του Πλανήτη.
Οι αναλυτές είναι διχασμένοι σχετικά με το αν ο Ντόναλντ Τραμπ "μπλοφάρει", και αν τελικά θα επικρατήσουν οι ψυχραιμότερες φωνές που αντιλαμβάνονται τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στην Παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα η εφαρμογή εισαγωγικών δασμών σε πληθώρα Προϊόντων.
Το επόμενο διάστημα μένει να φανεί αν οι Κεντρικές Τράπεζες ΕΚΤ και Federal Reserve θα επιμείνουν στη ρητορική σύσφιξης της παρεχόμενης από αυτές ρευστότητας, ή αν θα κάνουν πίσω εν μέσω ενδεχόμενης μείωσης των Παγκόσμιων ρυθμών ανάπτυξης. 
Πέραν της αξιοπιστίας τους, οι όποιες αποφάσεις τους θα κρίνουν εν πολλοίς και το μέλλον των Παγκόσμιων Μετοχικών Αγορών, οι οποίες εδώ και μία δεκαετία είναι εθισμένες στο φθηνό χρήμα.

 http://www.bankingnews.gr/

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης