Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Η εικόνα που θα παρουσιάσει η ελληνική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ θα είναι αν μη τι άλλο προβληματική.

tags :
Η εικόνα που θα παρουσιάσει η ελληνική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ θα είναι αν μη τι άλλο προβληματική.
Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συμμαχίες
Η εικόνα της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ θα είναι αν μη τι άλλο προβληματική


Θα βρεθούν και οι τρεις μαζί, ήτοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Με μία όμως διαφορά. Ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει να δυσανασχετεί με τα καμώματα του Πάνου Καμμένου (για τη στάση του στο Μακεδονικό, για τις απειλές του ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, για το ύφος και το ήθος του και τελευταίως για τις θέσεις του στον «Κλεισθένη»).
Προφανώς οι σχέσεις τους δεν είναι οι καλύτερες, παρά τα όσα αντιθέτως διαδίδονται για αυτούς. Από την άλλη πλευρά, οι σχέσεις Καμμένου -  Κοτζιά βρίσκονται σε οριακό σημείo, αφήστε που μετά βίας ανταλλάσσουν καλημέρα. Το βέβαιο είναι ότι ούτε ο Τσίπρας εμπιστεύεται πλέον τον Καμμένο, ούτε ο Καμμένος τον Κοτζιά και η εικόνα που θα παρουσιάσει η ελληνική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ θα είναι αν μη τι άλλο προβληματική.
Τελικά τι θα γίνει στο ΝΑΤΟ; Δεν θα υπάρξει και συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ και πιθανότατα πρόσκληση του κ. Ζάεφ προς τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί επισήμως τα Σκόπια (ή τη Βόρεια Μακεδονία); Τι θα κάνει ο Καμμένος; Θα είναι ένας απλός παρατηρητής στην πρόσκληση αυτή; Ή θα λέει ότι δεν ισχύει; Ή θα βρεθεί πάλι στην ανάγκη να τραβά φωτογραφίες του Τσίπρα στις συναντήσεις που θα έχει με διάφορους ηγέτες; Οπως έκανε και πέρυσι όταν ξαφνικά ο κ. Τσίπρας συνάντησε στον διάδρομο τον Τραμπ.

Ο Τσίπρας και οι συμμαχίες
ΒΗΜΑτοδότης 


Η επόμενη ερώτηση έχει να κάνει με την επομένη ημέρα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Μαθαίνω ότι ο κ. Τσίπρας, επιστρέφοντας στην Αθήνα, θέλει να πάρει κάποιες αποφάσεις που θα είναι και οι οριστικές έως τις εκλογές. Για παράδειγμα, τι θα κάνει με τον ανασχηματισμό και ειδικότερα με τον κ. Καμμένο.
Θεωρεί, μου λένε, ότι όλη αυτή η υπόθεση με τα μπρος-πίσω του Καμμένου και τη στάση του στο Μακεδονικό βουλιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά. Ορισμένοι (σκληροί της Κουμουνδούρου) κατηγορούν ευθέως  τον κ. Τσίπρα ότι δεν προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα των εκλογών. 
«Αντί δηλαδή να προσπαθήσει να δημιουργήσει πολιτικές συμμαχίες συνεργασιών που θα του φανούν χρήσιμες μετεκλογικά, κάθεται και περιμένει τον κάθε Δανέλλη ή τον κάθε Θεοχάρη και την κάθε Παπακώστα πότε θα τον στηρίξουν στη συμφωνία με το Μακεδονικό»...

Γιατί δεν εμπιστεύθηκε τον Θεοδωράκη;
ΒΗΜΑτοδότης 


Κάποτε ρώτησαν τον κ. Τσίπρα γιατί δεν συμμάχησε με το Ποτάμι και τον Στ. Θεοδωράκη (τότε που οι «ποταμίσιοι» ήταν ισχυροί) και προτίμησε να κάνει κυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο και τις ακραίες πολιτικές του που δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά.
Τότε είχε απαντήσει ότι δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στον κ. Θεοδωράκη και έτσι προτίμησε τον Καμμένο. Πού το θυμήθηκα αυτό; Οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα λένε ότι ο Πρωθυπουργός δικαιώθηκε για την επιλογή του: «Δείτε τι έπαθε η Γεννηματά με τον Θεοδωράκη που τον εμπιστεύθηκε» λένε. Αυτό που δεν λένε είναι τι πρόκειται να πάθει στο προσεχές μέλλον ο Τσίπρας με τον Καμμένο που τον εμπιστεύθηκε. 

http://www.bankingnews.gr/




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης