Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος για Ρωσία: Δεν δεχόμαστε συμπεριφορές παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο

Τζανακόπουλος για Ρωσία: Δεν δεχόμαστε συμπεριφορές παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο
Η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι από την πλευρά της Ρωσίας έχουν υπάρξει συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν σέβονται το ελληνικό κράτος
Την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον απόηχο των πληροφοριών περί απέλασης δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα δύο ακόμα.
«Η Ελλάδα -και το έχει αποδείξει- στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη.
Από εκεί και πέρα όλα τα κράτη οφείλουν να σέβονται και το διεθνές δίκαιο αλλά και εμάς, την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος» δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο κ. Τζανακόπουλος.
«Στο πλαίσιο αυτό και οπότε έχει χρειαστεί έχουν ληφθεί μέτρα.
Αυτό έχει γίνει κι αυτή τη φορά» πρόσθεσε και τόνισε «δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε συμπεριφορές παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν δείχνουν σεβασμό στο ελληνικό Κράτος».
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι έχουν υπάρξει τέτοιες συμπεριφορές και γι' αυτό θα ληφθούν όλα τα μέτρα.

Στο επίκεντρο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι προτεραιότητα του Αλέξη Τσίπρα τόσο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ όσο και στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί οποιαδήποτε συσχέτιση η συζήτηση περί ανταλλαγής των δύο με τους οκτώ και κάλεσε την Τουρκία «να καταλάβει πως πρέπει να τηρεί το Διεθνές Δίκαιο».
Επιπλέον, ανέφερε πως η συνάντηση των κ.κ. Τσίπρα και Erdogan, την Πέμπτη (12/7/2018), έρχεται έπειτα από μία περίοδο κλιμάκωσης της τουρκικής ρητορικής.
«Το ζήτημα είναι να ξαναβρούμε διαύλους επικοινωνίας», συμπλήρωσε.

Οι εκλογές

Τέλος αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση της εξάντλησης της θητείας της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να παίξει, ενώ υπογράμμισε ότι «σκοπός του πρωθυπουργού είναι να εξαντληθεί η τετραετία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης