Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -3,7% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2018

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -3,7% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2018
Η πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών ήταν μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι παραγγελίες του βιομηχανικού τομέα στην Ιαπωνία για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (11/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται ωστόσο καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -3,7% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν μεγαλύτερη πτώση, και συγκεκριμένα κατά -4,9%.
Ωστόσο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά +16,5%, ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να περιορστεί στο +10,9%.
Οι παραγγελίες του μεταποιητικού κλάδου αντιστάθμισαν τις συνολικές απώλειες, καθώς ενισχύθηκαν κατά +1,3% σε μηνιαία βάση και κατά +26,2% σε ετήσια βάση.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίεθυσε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνιας, οι τιμές παραγωγού για τον Ιούνιο του 2018 ενισχύθηκαν κατά +0,2% σε σύγκριση με τον Μάιο του τρέχοντος έτους, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις.
Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2017, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +2,8%, επεκτείνοντας τα κέρδη της τάξεως του +2,7% που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης