Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω νέων εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,70% και τα 78,31 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω νέων εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,70% και τα 78,31 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του -0,57% στα 73,69 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται σήμερα Τετάρτη (11/7) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τις νέες εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε την πρόθεσή της να επιβάλλει νέους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,70% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 78,31 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,57% στα 73,69 δολ. ανά βαρέλι.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να επιβάλλουν επιπλέον δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, με την πλευρά του Πεκίνου να προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε αντίμετρα εφόσον οι δασμοί τεθούν σε ισχύ.
«Οι ανησυχίες για το εμπόριο έχουν επηρεάσει την αγορά σήμερα και ο λόγος είναι ότι οι εξελίξεις έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των επενδυτών», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής της CMC Markets, Michael McCarthy.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος θα εξετάσει της εξαίρεση ορισμένων χωρών που αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν από τις κυρώσεις, ακόμα και μετά τον Νοέμβριο του 2018.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από όλους τους εταίρους τους να σταματήσουν την αγορά πετρελαίου από το Ιράν μέχρι τον Νοέμβριο, αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.
Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η απώλεια του ιρανικού πετρελαίου από την παγκόσμια αγορά θα είναι μεγαλύτερη απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, οδηγώντας την αγορά στο να παρουσιάσει έλλειψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης