Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η συνάντηση με τον Putin και η επίσκεψη στη Βρετανία μπορεί να είναι ευκολότερες από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Trump: Η συνάντηση με τον Putin και η επίσκεψη στη Βρετανία μπορεί να είναι ευκολότερες από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
O Trump αναγνώρισε ότι υπάρχει πολιτική κρίση στη Βρετανία αλλά δήλωσε ότι εξαρτάται από τον βρετανικό λαό να αποφασίσει εάν η May θα παραμείνει στην εξουσία
Η συνάντησή του με τον Vladimir Putin στο Ελσίνκι και η επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι πιο εύκολες από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, δήλωσε σήμερα (10/7/2018) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Υπάρχει το ΝΑΤΟ, το Ηνωμένο Βασίλειο (…) και υπάρχει και ο Putin», δήλωσε ο Trump από τον Λευκό Οίκο, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ευρωπαϊκής του περιοδείας λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον.
«Ειλικρινά, ο Putin θα μπορούσε να είναι το πιο εύκολο από όλα.
Ποιος θα το πίστευε», συνέχισε ο αμερικανός πρόεδρος.
Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν μπορεί να πει εάν ο ρώσος πρόεδρος είναι φίλος ή εχθρός, αλλά ότι είναι ανταγωνιστής.
Ερωτηθείς για το εάν η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, θα παραμείνει στην εξουσία εν μέσω κρίσης για τα σχέδια του Brexit, ο Trump αναγνώρισε ότι υπάρχει πολιτική κρίση αλλά δήλωσε ότι εξαρτάται από τον βρετανικό λαό να αποφασίσει εάν η May θα παραμείνει στην εξουσία.
«Αυτό εξαρτάται από τον λαό.
Τα πάω πολύ καλά μαζί της, έχω μια πολύ καλή σχέση», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Boris Johnson, είναι φίλος του.
Παράλληλα, ο Trump απέκρουσε τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος της πολιτικής της κυβέρνησής του για την κράτηση των μεταναστών, λέγοντας ότι οι μετανάστες δεν θα πρέπει να φθάνουν παράνομα στις ΗΠΑ.
«Έχω μία λύση: πείτε στον κόσμο να μην έρχεται στη χώρα μας παράνομα.
Αυτή είναι η λύση», δήλωσε σε δημοσιογράφους, μία ημέρα αφού ομοσπονδιακή δικαστής απέρριψε αίτημα της κυβέρνησής του να επιτρέψει τη μακροχρόνια κράτηση ανήλικων παράτυπων μεταναστών.
«Ελάτε νομίμως», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης