Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στη Wall Street καθώς μετριάζονται οι εμπορικές ανησυχίες - Στα εταιρικά στρέφεται η προσοχή

Ήπια κέρδη στη Wall Street καθώς μετριάζονται οι εμπορικές ανησυχίες - Στα εταιρικά στρέφεται η προσοχή
Με ήπια κέρδη άνοιξε η Wall Street, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα
Με ήπια κέρδη άνοιξε σήμερα (10/7/2018) η Wall Street, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα, αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη τις ανησυχίες γύρω από την εμπορική ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στους μεγαλύτερους εταίρους της χώρας.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,3% στις 24.862 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.789 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% υψηλότερα στις 7.761 μονάδες.


Η μετοχή της PepsiCo σημειώνει άνοδο 1,9%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μια αύξηση των εσόδων της κατά 2,4% για το β’ τρίμηνο του 2018, χάρη στις υψηλότερες πωλήσεις της μονάδας Frito-Lay στη Βόρεια Αμερική, που βοήθησαν να αντισταθμιστεί η αδύναμη ζήτηση στα ποτά.
Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν στα 16,09 δισ. δολ., από 15,71 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν στα 1,82 δισ. δολ., από 2,11 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αν και αποδείχτηκαν καλύτερα των προσδοκιών, προσφέροντας περαιτέρω ώθηση στη μετοχή.
Τα εταιρικά κέρδη σημείωσαν αύξηση 24% στο α’ τρίμηνο του 2018, με τη Wall Street να αναμένει παρόμοια αποτελέσματα και για το β’ τρίμηνο.
Οι αναλυτές που ερωτήθηκαν από τη FactSet αναμένουν μια αύξηση 20% στα κέρδη των εταιρειών του δείκτη S&P 500 για το β’ τρίμηνο.
Οι Citigroup, J.P. Morgan Chase, Wells Fargo και Delta Air Lines αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Οι προσδοκίες για ισχυρά κέρδη απομάκρυναν τα «βλέμματα» από τους παρατεταμένους εμπορικούς φόβους, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται σε εμπορικό πόλεμο με άλλες μεγάλες οικονομίες.
Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ προχώρησαν στην επιβολή των δασμών σε κινέζικα αγαθά αξίας 34 δισ. δολ., ενώ έχουν ήδη εφαρμόσει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από το Μεξικό, τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Κίνα απάντησε επιβάλλοντας επίσης δασμούς στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, συνεχίζεται και σήμερα η ανοδική πορεία του πετρελαίου, καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι στη Νορβηγία ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε απεργία αργότερα εντός της ημέρας, γεγονός που θα προκαλέσει απώλειες στην παραγωγή και τα αποθέματα πετρελαίου της περιοχής.
Ειδικότερα, περί τις 17:00, το Brent ενισχύεται κατά 1,8% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 79,4 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο 1% στα 74,6 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απεργία θα επηρεάσει τουλάχιστον ένα πεδίο εξορύξεων, και συγκεκριμένα το Knarr της Shell, ενώ ενδέχεται να προκαλέσει αναταραχές και σε άλλους παραγωγούς πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης