Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά -0,2% τον Μάιο 2018 - Υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα

Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά -0,2% τον Μάιο 2018 - Υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα
Οι αναλυτές ανέμεναν η βιομηχανική παραγωγή της χώρας να καταγράψει άνοδο της τάξεως του +0,6%
Πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (10/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τα στοιχεία να κρίνονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,2% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018, όταν και είχε υποχωρήσει κατά -0,5% την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν να σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +0,6%.
Σημαντικός παράγοντας για την πτώση του δείκτη ήταν η συρρίκνωση της παραγωγής του μεταποιητικού κλάδου κατά -0,6%, με τα στοιχεία να είναι επίσης κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση κατά +0,5%.
Αντίθετα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου ενισχύθηκε κατά +1,9% σε μηνιαία βάση, ενώ παρόμοιο ποσοστό ανόδου σημείωσε και η παραγωγή στον τομέα των ορυχείων και των λατομείων.
Παράλληλα, για το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου 2018, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,8% σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, ενώ η μεταποιητική παραγωγή σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,5%.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά το τρέχον έτος, η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, σε σύγκριση με την ισχυρή άνοδο που σημειώθηκε το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης