Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συρία: Ο στρατός και οι σύμμαχοί του πολιορκούν έναν ανταρτοκρατούμενο θύλακα στη Ντεράα

tags :
Συρία: Ο στρατός και οι σύμμαχοί του πολιορκούν έναν ανταρτοκρατούμενο θύλακα στη Ντεράα
Συρία: Ο στρατός και οι σύμμαχοί του πολιορκούν έναν ανταρτοκρατούμενο θύλακα στη Ντεράα
Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του πολιορκούν έναν ανταρτοκρατούμενο θύλακα στη νοτιοδυτική επαρχία Ντεράα και ετοιμάζονται να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την πόλη, από όπου ξεκίνησε η εξέγερση εναντίον του Σύρου προέδρου Assad.
Ο Abu Saima, εκπρόσωπος της συριακής αντιπολίτευσης στη Ντεράα, δήλωσε ότι αρκετές χιλιάδες άνθρωποι είναι πλέον περικυκλωμένοι αφού ο στρατός τους απώθησε στην κεντρική βάση δυτικά της πόλης χωρίς να σημειωθούν συγκρούσεις, πριν την επίσημη απομάκρυνση των ανταρτών που αντιτίθενται στη συμφωνία εκκένωσης που υπεγράφη υπό την αιγίδα της Ρωσίας.
«Ο στρατός και οι παραστρατιωτικές του οργανώσεις έχουν πλέον περικυκλώσει τη Ντεράα εντελώς», δήλωσε.
Την Παρασκευή υπήρξε συμφωνία μεταξύ Ρώσων αξιωματικών και εκπροσώπων των ανταρτών, βάσει της οποίας η Ντεράα όπως και άλλες πόλεις στη νότια ομώνυμη επαρχία που συνορεύει με την Ιορδανία θα περάσουν στον έλεγχο του συριακού στρατού, μία ακόμη νίκη για τη Δαμασκό.
Οι Σύροι αντάρτες που δεν είναι έτοιμοι να συνάψουν ειρήνη με τον στρατό θα μπορέσουν να απομακρυνθούν από τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές στη νότια Συρία πριν την παράδοση των όπλων και το πέρασμα του ελέγχου της περιοχής στη Δαμασκό.
Οι αντάρτες τονίζουν ότι βάσει της συμφωνίας ο στρατός δεν μπορεί να εισβάλει στα προπύργιά του, ενώ επιτρέπεται η δημιουργία τοπικών δυνάμεων διοικούμενων από πρώην αντάρτες και υπό την επίβλεψη της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας.
«Υπάρχει φόβος μπροστά στο άγνωστο μέλλον και δεν εμπιστευόμαστε τους Ρώσους ή το καθεστώς», τόνισε ο Saima.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης