Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Την Τετάρτη (11/7) αναμένεται να ξεκινήσουν οι νέες στρατιωτικές ασκήσεις του ναυτικού ανοιχτά της Συρίας

Ρωσία: Την Τετάρτη (11/7) αναμένεται να ξεκινήσουν οι νέες στρατιωτικές ασκήσεις του ναυτικού ανοιχτά της Συρίας
Οι ασκήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μόλις λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση Trump-Putin στο Ελσίνκι
Στη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων αναμένεται να προχωρήσει την Τετάρτη (11/7) το ρωσικό ναυτικό, όπως ανακοίνωσε η αντίστοιχη μονάδα που δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο, με τις ασκήσεις να αναμένεται να λάβουν χώρα ανοιχτά της Συρίας.
Ειδικότερα, οι ασκήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11 Ιουλίου, και θα διαρκέσουν συνολικά δύο εβδομάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική ανακοίνωση γίνεται μόλις λίγες ημέρες πιρν από τη συνάντηση του ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, με τον αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump στο Ελσίνκι, προκειμένου οι δύο ηγέτες να συζητήσουν για την περίπλοκη κατάσταση στη Συρία.
Η περιοχή στην οποία θα πραγματοποιηθούν οι ασκήσεις του ρωσικού ναυτικού είναι μεταξύ της Συρίας και της Κύπρου, κοντά στο λιμάνο Ταρτούς, στο οποίο θα βρεθούν 10 με 20 πολεμικά πλοία, τα οποία θα προχωρήσουν σε πυραυλικές δοκιμές μέχρι τις 26 Ιουλίου.
Όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, τα πολεμικά πλοία θα διεξάγουν ασκήσει με βλήματα διαφόρων τύπων, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Essen», η οποία είναι οπλισμένη με το σύστημα πυραύλων Kalibr.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η παραπάνω κίνηση, λίγο πριν από τη συνάντηση των δύο ηγετών, θα μπορούσε να αποτελέσει «μήνυμα» της Μόσχας προς την Ουάσιγκτον, σε περίπτωση που οι σχέσεις των δύο χωρών δεν παρουσιάσουν κάποια βελτίωση μετά τη σύνοδο.
Ωστόσο, οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να βρουν κοινά σημεία επαφής στο ζήτημα της Συρίας, λίγους μήνες πριν από την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία και την «ολοκλήρωση της αποστολής» λίγο πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης