Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό, λόγω αποδυναμωμένου δολαρίου - Στο +0,74% και τα 1.265,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό, λόγω αποδυναμωμένου δολαρίου - Στο +0,74% και τα 1.265,10 δολ. ανά ουγγιά
Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν στρέψει τους επενδυτές προς το πολύτιμο μέταλλο
Ανοδικά κινείται κατά την έναρξη της εβδομάδας ο χρυσός, ο οποίος διευρύνει τα κέρδη των προηγούμενος ημερών, δεχόμενος ώθηση από την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου καθώς και από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, περί τη 1:45 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,47% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.265,10 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί την υψηλότερη τιμή των τελευταίων δέκα ημερών.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,20% στις 93,57 μονάδες.
Η αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος ήρθε μετά τα στοιχεία της Παρασκευής (6/7) τα οποία έδειξαν ότι η ανεργία στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Ιούνιο 2018, την ίδια στιγμή που η αύξηση των μισθών σημείωσε επιβράδυνση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν στρέψει τους επενδυτές προς το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο αποτελεί «επενδυτικό καταφύγιο» σε περιόδους γεωπολιτικής αστάθειας.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός επηρεάζεται σημαντικά από την πορεία του δολαρίου, καθώς το ασθενέσθερο αμερικανικό νόμισμα καθιστά το πολύτιμο μέταλλο λιγότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
«Οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι αφορά τον χρυσό», σχολιάζει ο επικεφαλής αναλυτής της ThinkMarkets, Naeem Aslam, ο οποίος προσθέτει ότι οι ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις του χρυσού είναι ανοδικές, καθώς και ότι το πολύτιμο μέταλλο μπορεί να βρεθεί στα 1.280 δολ. ανά ουγγιά, εάν η αδυναμία του δολαρίου συνεχιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης