Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,3% για το β΄ τρίμηνο 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,3% για το β΄ τρίμηνο 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Τράπεζας της Γαλλίας για τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στις 100 μονάδες τον Μάιο 2018
Σε επιβεβαίωση των αρχικών της εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας προχώρησε σήμερα (9/7) η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, ενώ αναμένει γενικότερη ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας για τον Ιούλιο του 2018.
Ειδικότερα, η Bank of France εκτιμά ότι η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,3% για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, έναντι 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο, διατηρώντας αμετάβλητες τις αρχικές εκτιμήσεις της.
Παράλληλα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Τράπεζας της Γαλλίας για τον μεταποιητικό κλάδο ενισχύθηκε στις 101 μονάδες τον Ιούνιο 2018, έναντι 100 μονάδων τον Μάιο, ενώ σημαντική άνοδο κατέγραψε και ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών, και συγκεκριμένα στις 103 μονάδες, έναντι 100 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι η γαλλική οικονομία παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες σημάδια επιβράδυνσης, μετά την άνοδο που σημείωσε το προηγούμενο έτος, στον απόηχο της εκλογής του προέδρου Emmanuel Macron.
Η Τράπεζα της Γαλλίας τόνισε ότι αναμένει άνοδο της δραστηριότητας τόσο στον μεταποιητικό κλάδο, όσο και στον κλάδο υπηρεσιών, παρά το γεγονός ότι η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας προβλέπει βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη κατά το τρέχον έτος, ενόψει τους ενισχυμένου ευρώ, των υψηλότερτων τιμών στο πετρέλαιο, καθώς και της αβεβαιότητας σχετικά με τον εμπορικό προστατευτισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης