Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης: Να ψηφίσουν Τσίπρας - Μητσοτάκης την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις

Χρηστίδης: Να ψηφίσουν Τσίπρας - Μητσοτάκης την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις
"H  κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου βρίσκεται σε αποσύνθεση", αναφέρει ο Π. Χρηστίδης
«Εμείς κάναμε το αντίθετο από αυτό που έκανε η ΝΔ και αυτό που δεν τολμά να κάνει ο κ. Τσίπρας. Εμείς θέλουμε να ακυρώσουμε τις μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής και στενός συνεργάτης της Φ. Γεννηματά, Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως αναφέρει «το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για την άμεση ακύρωση αυτών των περικοπών. Αν ο κ. Τσίπας δεν θέλει την περικοπή συντάξεων, να ψηφίσει την πρόταση μας. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αντί να αντιγράφει την πρόταση μας, θα μπορούσε απλά να την στηρίξει».
Ο ίδιος σημειώνει ότι στις επόμενες εκλογές το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η προοδευτική επιλογή των πολιτών απέναντι στη συντήρηση των κ.κ. Τσίπρα, Καμμένου, Μητσοτάκη και θεωρεί γελοιότητες τα όσα είπε ο κ. Καμμένος περί αποστατών.
 «Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως είναι όμηρος των ΑΝΕΛ αλλά και της πολιτικής του ασυνέπειας και ανεπάρκειας», αναφέρει και συμπληρώνει ότι «ο κόσμος απορρίπτει το σκηνικό νέας πόλωσης που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Και θα απορρίψει τις δυνάμεις του διχασμού, ο οποίος στοίχισε ακριβά από το 2010, με ευθύνη και των δύο».
Για την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χρηστίδης δηλώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι πλουραλιστικός φορέας και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέες κοινωνικές δυνάμεις κι όχι ένα ΠΑΣΟΚplus, «το ΠΑΣΟΚ είναι ο μεγάλος πολιτικός φορέας που συμμετέχει στον νέο πολυκομματικό φορέα της Κεντροαριστεράς και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η Φωφη Γεννηματά ήταν αυτή που έκανε πράξη αυτό που όλοι θέλαμε. Την ενότητα, την ανανέωση και τη διεύρυνση του χώρου».
Περαιτέρω, σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις του κ. Καμένου περί αυξημένης πλειοψηφίας για τη κύρωση της συμφωνίας με τη πΓΔΜ, αναφέρει ότι «ο κ. Καμένος δεν ενδιαφέρεται για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και τη Μακεδονία, αλλά μόνο για την καρέκλα του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το κόμμα του διαλύεται, διότι έρχεται αντιμέτωπος με τα ψέματα και την υποκρισία του».
Ο κ. Χρηστίδης προσθέτει πως «το μεγάλο πρόβλημα είναι πως ο κ. Καμμένος είναι υπουργός της κυβέρνησης και συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα. Όσα λέει και πράττει έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τα συμφέροντα της χώρας, εθνικά και οικονομικά. Τσίπρας και Καμμένος είναι οι δυο όψεις ενός κάλπικου νομίσματος».
Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι η  κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου βρίσκεται σε αποσύνθεση και μάλιστα, αυτό είναι σαφές από τις αρρυθμίες που εμφανίζονται σε διαφορά μέτωπα, με αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
«Οι Έλληνες πολίτες ζητούν πολιτική αλλαγή και το Κίνημα Αλλαγής θα είναι σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας για να δώσει ξανά ελπίδα και αισιοδοξία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης.
 Εκτιμά δε, πως οι επόμενες εκλογές θα θυμίζουν τις εκλογές του 2012, όσον αφορά στη ρευστότητα των τελευταίων εβδομάδων, υπογραμμίζοντας πως «στις επόμενες εκλογές θα είμαστε η προοδευτική επιλογή των πολιτών απέναντι στη συντήρηση των Τσίπρα, Καμμένου, Μητσοτάκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης