Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πάνω από 18.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στην Τουρκία - Οι μισοί είναι αστυνομικοί

Reuters: Πάνω από 18.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στην Τουρκία - Οι μισοί είναι αστυνομικοί
Συνολικά έχουν απολυθεί πάνω από 160 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι από το 2016, ενώ κρατούνται και διώκονται ποινικά άλλες 50 χιλιάδες άνθρωποι στην Τουρκία
Με διάταγμα που εκδόθηκε την Κυριακή 8/7 στην Τουρκία, απολύονται πάνω από 18 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, με τους μισούς να είναι αστυνομικοί, εν όψει της εξόδου από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, στο οποίο ήταν η χώρα εδώ και δύο χρόνια και συγκεκριμένα από το πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, όπως μεταδίδει το Reuters.
To διάταγμα έρχεται λίγες μέρες μετά τη νίκη του Tayyip Erdogan στις προεδρικές εκλογές και λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του, που θα γίνει αύριο Δευτέρα 9/7.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το διάταγμα, απολύονται 199 ακαδημαϊκοί από πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα και 5.000 προσωπικό από τις ένοπλες δυνάμεις.
Οι τούρκικες αρχές έχουν ήδη παύσει από τα καθήκοντά τους 160 χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ανάμεσα σε αυτούς που τέθηκαν υπό κράτηση, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε πάνω από 50 χιλιάδες, οι οποίοι και παραμένουν φυλακισμένοι μέχρι να γίνουν οι δίκες τους.
Οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας επικρίνουν αυτή την καταστολή, κατηγορώντας τον Erdogan ότι χρησιμοποίησε το αποτυχημένο πραξικόπημα για να συντρίψει τους αντιφρονούντες.
Η Τουρκία λέει ότι τα μέτρα ήταν απαραίτητα για να αντιμετωπίσει απειλές για την εθνική ασφάλεια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης