Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zaev: Δεν μπορεί να σταματήσει την ευρωπαϊκή πορεία της πΓΔΜ ο πρόεδρος Ivanov

Zaev: Δεν μπορεί να σταματήσει την ευρωπαϊκή πορεία της πΓΔΜ ο πρόεδρος Ivanov
Ο πρόεδρος Ivanov αν δεν την υπογράψει τώρα την συμφωνία για το ονοματολογικό, θα πρέπει να το κάνει μετά το δημοψήφισμα, σύμνφωνα με τον Z.Zaev
Δεν μπορεί να σταματήσει την ευρωπαϊκή πορεία της πΓΔΜ ο πρόεδρος της χώρας, G. Ivanov, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Zoran Zaev, στο βουλγαρικό πρακτορείο BGLES στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Κίνας με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στη Σόφια.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως εάν δεν υπογράψει ο Ivanov και πάλι τη συμφωνία για το ονοματολογικό με την Ελλάδα τότε υπάρχει και το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ή στις αρχές Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τον Zaev, «οι πολιτικοί θα πρέπει να σέβονται τη γνώμη του λαού», και «αυτός που πρέπει να ψηφίσει, θα ψηφίσει και αυτός που πρέπει να υπογράψει, θα υπογράψει, γι αυτό υπηρετούμε τους πολίτες».
Υπογράμμισε ότι ο Ivanov αν δεν την υπογράψει τώρα την συμφωνία, θα πρέπει να το κάνει μετά το δημοψήφισμα.
Κληθείς να απαντήσει αν θα υπάρξει μομφή κατά του προέδρου σε περίπτωση που δεν υπογράψει την συμφωνία ο Zaev ανέφερε ότι είναι δυνατές όλες οι επιλογές είναι δυνατές.
Τόνισε εκ νέου ότι ο μόνος δρόμος για την χώρα του είναι η ισότιμη ένταξη στο ΝΑΤΟ, κάτι που πιστεύει, όπως είπε,  και η πλειοψηφία των πολιτών της πΓΔΜ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης