Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ανατροπή σκηνικού στην Alpha bank: Προτείνεται για διευθύνων σύμβουλος ο Σπ. Φιλάρετος – Πρόεδρος ίσως ο Μαντζούνης

Ανατροπή σκηνικού στην Alpha bank: Προτείνεται για διευθύνων σύμβουλος ο Σπ. Φιλάρετος – Πρόεδρος ίσως ο Μαντζούνης
Η επιλογή Φιλάρετου επιλύει και ένα άλλο ζήτημα της εσωτερικής συνοχής καθώς όλοι θα ακολουθήσουν και θα στηρίξουν τον Φιλάρετο.
Ανατροπή σκηνικού σημειώθηκε στην Alpha bank σύμφωνα με πηγή που μίλησε αποκλειστικά στο bankingnews.
H πηγή η οποία δεν επιδέχεται καμίας παρερμηνείας αναφέρει ότι ο Σπύρος Φιλάρετος θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Alpha bank.
Η απόφαση έχει ληφθεί και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν συναινέσει.
Να σημειωθεί ότι για την θέση του CEO της Alpha bank λόγω της προγραμματισμένης αποχώρησης Δημήτριου Μαντζούνη ενδιαφέρονταν τόσο ο Γιώργος Αρώνης ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος όσο και ο CFO του ομίλου Βασίλης Ψάλτης.
Με βάση την ίδια πηγή το νέο διοικητικό σχήμα θα είναι ως εξής
Πρόεδρος ο Δημήτρης Μαντζούνης ή ο Βασίλης Ράπανος.
Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το ζήτημα αυτό.
Διευθύνων σύμβουλος ο Σπύρος Φιλάρετος ο οποίος θεωρείται ένας τραπεζίτης έμπειρος και καταξιωμένος μακρά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Να σημειωθεί ότι ο Φιλάρετος αρχικά είχε επικοινωνήσει προς όλους ότι δεν ενδιαφέρεται για την θέση του CEO, μάλιστα ήταν απογοητευμένος επειδή ουσιαστικά με τις συνεχείς αυξήσεις κεφαλαίου είχε χάσει όλη την περιουσία του καθώς πάντα υποστήριζε την τράπεζα.
Όμως με πρωτοβουλία Δημήτρη Μαντζούνη του CEO της Alpha bank τελικώς μεταπείστηκε και αποδέχεται τον ρόλο να αναλάβει CEO στην Alpha bank.
O Γιώργος Αρώνης θα είναι αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος
Ο Βασίλης ψάλτης αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή CEO στην θέση Φιλάρετου.
Ο Αρτ. Θεοδωρίδης επίσης παραμένει αναπληρωτής CEO.
Η Alpha bank έχει αποφασίσει και συναποφασίσει να στηρίξει τον Φιλάρετο για CEO στην Alpha bank και αυτό αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στην στρατηγική του ομίλου.
Βέβαια έχουν συμβεί ορισμένα γεγονότα τα οποία δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν και παρουσιαστούν τα οποία συνέβαλλαν στην απόφαση Μαντζούνη να δώσει το δακτυλίδι της διαδοχής στον Φιλάρετο ο οποίος είναι μέλος της οικογένειας Κωστόπουλου.
Υπενθυμίζεται ότι Γιάννης Κωστόπουλος, Δημήτρης Μαντζούνης και Σπύρος Φιλάρετος είναι συγγενείς.
Η επιλογή Φιλάρετου επιλύει και ένα άλλο ζήτημα της εσωτερικής συνοχής καθώς όλοι θα ακολουθήσουν και θα στηρίξουν τον Φιλάρετο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης