Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης (ΝΔ): Aπαραίτητη η επικαιροποίηση της εθνικής στρατηγικής λιμένων

Πλακιωτάκης (ΝΔ): Aπαραίτητη η επικαιροποίηση της εθνικής στρατηγικής λιμένων
Tο λιμάνι της Πάτρας αποτελεί για τη ΝΔ επιλογή πρώτης προτεραιότητας, ανέφερε ο Γ. Πλακιωτάκης
«Είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση της εθνικής στρατηγικής λιμένων», τόνισε ο τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης, μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα "Πελοπόννησος".
Ο ίδιος άσκησε κριτική στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας αναφέροντας ότι «εδώ και τρία χρόνια τώρα ακούμε ότι επικαιροποιείται η εθνική στρατηγική λιμένων, αλλά τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει μέχρι τώρα».
Υπογράμμισε πως «είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση της εθνικής στρατηγικής λιμένων, διότι θα αναδείξει τις ιδιαιτερότητες, τις αδυναμίες, αλλά κυρίως τις προοπτικές των λιμένων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες διεθνείς απαιτήσεις λιμενικών υπηρεσιών, στις σύγχρονες διεθνείς απαιτήσεις εφοδιασμού και μεταφορών, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός και τα λιμάνια μας να είναι ανταγωνιστικά και βιώσιμα».
Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι το λιμάνι της Πάτρας αποτελεί για τη ΝΔ επιλογή πρώτης προτεραιότητας, διότι μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος.
«Άλλωστε εμείς στη ΝΔ έχουμε την πολιτική βούληση και το όραμα, για να μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες, να προχωρήσουμε με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς στις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές και όπου απαιτείται στις απαραίτητες πολιτικές, για να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο, βιώσιμο εθνικό σύστημα λιμένων», πρόσθεσε.
Ο ίδιος για το λιμάνι της Πάτρας ανέφερε πως «είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν όλοι οι δυνατοί και προσοδοφόρο τρόποι, για αυτό πρέπει να ολοκληρωθούν η σύνδεση του σιδηροδρόμου με το λιμάνι, η αξιοποίηση του εμπορικού τμήματος και σαφώς θα πρέπει να προχωρήσει η δημιουργία του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης