Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά κινείται ο χρυσός, παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις - Στο -0,08% και τα 1.256,24 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτωτικά κινείται ο χρυσός, παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις - Στο -0,08% και τα 1.256,24 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ημερών
Υπό πιέσεις παραμένει σήμερα Παρασκευή (6/7) ο χρυσός, παρά το γεγονός ότι ΗΠΑ και Κίνα ανακοίνωσαν την επιβολή δασμών στις εκατέρωθεν εισαγωγές τους, αυξάνοτας την αβεβαιότητα στις τάξεις των επενδυτών.
Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,08% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.256,24 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο παραμένω πάνω από τη ζώνη των 110 γεν, και συγκεκριμένα στο +0,01% και τα 110,67 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ υποχωρεί κατά -0,10% στις 94,04 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Ιουνίου του 2018, εν μέσω σημαντικής ανόδου του ευρώ.
Κατά την τελευταία συνεδρίασή της τον περασμένο μήνα, η Federal Reserve εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό της για τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις, εκτιμώντας ότι η αβεβαιότητα θα έχει αρνητικό αντίκυτπο στην οικονομία.
«Εκτιμά ότι η Fed θα γίνει πιο επιφυλακτική, καθώς αναμένουν οι αβεβαιότητας σχετικά με τους εμπορικούς δασμούς», σχολιάζει ο αναλυτής της Goldmoney, Alasdair Macleod, εκτιμώντας παράλληλα ότι ο χρυσός μπορεί να ενισχυθεί μέσα στο ερχόμενο διάστημα, καθώς η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει σε μία αύξηση επιτοκίων αντί δύο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης