Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά άνω της μιας εβδομάδας ο χρυσός - Άνοδος +0,4% στα 1.258,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλά άνω της μιας εβδομάδας ο χρυσός - Άνοδος +0,4% στα 1.258,80 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,4% έκλεισε ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλά άνω της μιας εβδομάδας
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (5/7/2018) ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλά άνω της μιας εβδομάδας, εν αναμονή των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), κατά την οποία αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκια.
Μέσω των πρακτικών, οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της Fed, καθώς η αμερικανική τράπεζα έχει προαναγγείλει δύο επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων για το 2018, πέραν των δύο που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.
Το πολύτιμο μέταλλο βρήκε στήριξη στην ελαφριά αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ, με το τελευταίο να δέχεται ώθηση από οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη Γερμανία - τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία κατέγραψαν απροσδόκητη αύξηση 2,6% τον Μάιο 2018, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Μάιο του 2018 ενίσχυσαν τις προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας, ωστόσο οι εμπορικές και πολιτικές εντάσεις παραμένουν στο προσκήνιο, καθώς αρκετοί επενδυτές εκτιμούν ότι αυτές οι εξελίξεις ενδέχεται να επηρεάσουν την ανάκαμψη της Ευρωζώνης.
Εξάλλου, η προσοχή των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένη στις συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς αύριο (6/7) η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να επιβάλει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 34 δισ. δολ., με την πλευρά του Πεκίνου να έχει καταστήσει σαφές ότι θα προχωρήσει σε αντίμετρα εφόσον οι δασμοί τεθούν σε ισχύ.
Εν τω μεταξύ, οι εμπορικές ανησυχίες μετριάστηκαν κάπως μετά το χθεσινό δημοσίευμα της «Handelsblatt» που ανέφερε οι ΗΠΑ πρότειναν μια λύση για «μηδενικούς δασμούς» σε επικεφαλής γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία, Richard Grenell, είπε σε στελέχη της Daimler, της Volkswagen και της BMW, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα αναστείλει τις απειλές για την επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν το μπλοκ ακυρώσει τους δασμούς στα αυτοκίνητα που εισάγει από τις ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ, η καγκελάριος, Angela Merkel, δήλωσε σήμερα ότι θα τασσόταν υπέρ της μείωσης των ευρωπαϊκών δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών οχημάτων.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, μικρότερη από την αναμενόμενη ήταν η αύξηση που κατέγραψαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο 2018, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ADP και Moody’s Analytics.
Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας στις ΗΠΑ πρόσθεσε 177.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο του 2018, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν 190.000.
Μάλιστα, ο Ιούνιος ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο σημειώθηκε αύξηση των θέσεων εργασίας κάτω των 200.000.
Παράλληλα, ξεχωριστά σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων, καταγράφοντας αύξηση κατά 3.000 στις 231.000 συνολικά, ξεπερνώντας μάλιστα τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση στις 225.000 αιτήσεις.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,4% ή 5,30 δολ. στα 1.258,80 δολ. ανά ουγγιά, σε υψηλά άνω της μιας εβδομάδας.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,168 δολ.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης