Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (Bank of England): Προσωρινή η επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας

Carney (Bank of England): Προσωρινή η επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας
Υπάρχουν ενδείξεις ότι ένα «εχθρικό και αβέβαιο» περιβάλλον γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο έχει επιβραδύνει τη δραστηριότητα στην παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας
Την πεποίθηση ότι η επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας στην αρχή του έτους είναι προσωρινή και ότι οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες, εξέφρασε σήμερα (5/7/2018) ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, ΒοΕ), Mark Carney, σχόλια που είναι πιθανό να αυξήσουν τις προσδοκίες για μια αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.
Ο Carney δήλωσε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να ισχυροποιούνται βάσει των προβλέψεων της BoE, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ευρεία αποδεικτικά στοιχεία ότι η χαλάρωση της οικονομίας είχε σε μεγάλο βαθμό τελειώσει.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, οι επενδυτές εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι τρία από τα εννέα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της BoE - περισσότεροι από τους αναμενόμενους - ψήφισαν υπέρ μιας άμεσης αύξησης των επιτοκίων, ενισχύοντας τις πιθανότητες για μια αύξηση τον Αύγουστο.
«Τα εισερχόμενα δεδομένα με καθιστούν περισσότερο αισιόδοξο ότι η επιβράδυνση στην οικονομική δραστηριότητα του Ηνωμένου Βασιλείου κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις καιρικές συνθήκες και όχι στο οικονομικό κλίμα», ανέφερε ο Carney σε ομιλία του στο Newcastle.
«Συνολικά, τα πρόσφατα εγχώρια δεδομένα υποδηλώνουν ότι η οικονομία εξελίσσεται σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μαΐου για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τις οποίες η ζήτηση αυξάνεται με ρυθμούς ελαφρώς υψηλότερους από εκείνους της προσφοράς, ενώ αυξάνονται οι πιέσεις στο εγχώριο κόστος», συνέχισε ο διοικητής της ΒοΕ.
Ο Carney είπε επίσης ότι το κλίμα προστατευτισμού έχει επιδεινωθεί, αναφερθείς στην αύξηση των εμπορικών δασμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ένα «εχθρικό και αβέβαιο» περιβάλλον γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο έχει επιβραδύνει τη δραστηριότητα στην παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης