Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +2,6% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2018

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +2,6% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2018
Οι αναλυτές ανέμεναν οι βιομηχανικές παραγγελίες να αυξηθούν κατά +1,1% σε σύγκριση με τον Απρίλιο
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2018, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2,6% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, όταν και είχαν υποχωρήσει κατά -1,6%,
Παράλληλα, τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +1,1%.
Εάν εξαιρεθούν οι μεγάλες παραγγελίες, η άνοδος του σχετικού δείκτη περιορίζεται στο +2,2% για τον Μάιο, ενώ οι εγχώριες παραγγελίες κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξεως του +4,3%.
Σε ότι αφορά τις παραγγελίες από το εξωτερικό, καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +1,6%, η οποία οφείλεται κυρίως στο «άλμα» του +6,7% στη ζήτηση της Ευρωζώνης.
Επιπλέον, σε ετήσια βάση, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά +4,4%, διευρύνοντας την άνοδο της τάξεως του +0,8% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, ενώ ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στο +1,7%.
Όπως έδειξαν τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο κύκλος εργασιών στην παραγωγή αυξήθηκε κατά +0,9% για τον Μάιο, αντιστρέφοντας της πτώση του -0,1% που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης