Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πρόσθεσαν 4 νέους σταθμούς στη γραμμή 4 του Μετρό, θα περάσει από το γήπεδο της ΑΕΚ - Στις 23/7 ο διαγωνισμός

tags :
Πρόσθεσαν 4 νέους σταθμούς στη γραμμή 4 του Μετρό, θα περάσει από το γήπεδο της ΑΕΚ - Στις 23/7 ο διαγωνισμός
Πρόσθεσαν 4 νέους σταθμούς στη γραμμή 4 του Μετρό - Θα περνά από το γήπεδο της ΑΕΚ - Στις 23/7 ο διαγωνισμός
Τέσσερις νέους σταθμούς πρόσθεσε η Αττικό Μετρό στη νέα γραμμή 4 του Μετρό, το πρώτο τμήμα του οποίου βρίσκεται υπό δημοπράτηση.
Οι τέσσερις νέοι σταθμοί που προστέθηκαν είναι η Νέα Φιλαδέλφεια (λόγω του γηπέδου της ΑΕΚ), ο Πύργος Βασιλίσσης, το Ίλιον και η Πετρούπολη.
Οι τέσσερις αυτοί σταθμοί δεν περιλαμβάνονταν στο αρχικό πλάνο ανάπτυξης της νέας γραμμής 4 του μετρό, η οποία θα είναι και η μεγαλύτερη από αυτές που ήδη υπάρχουν.
Η νέα αυτή επέκταση αναμένεται να εξυπηρετήσει τα πυκνοκατοικημένα προάστια της Νέας Φιλαδέλφειας, των Αγίων Αναργύρων, του Ίλιον και της Πετρούπολη.
Στην παρούσα πάντως έχουμε σε εξέλιξη το διαγωνισμό για τις πρόδρομες εργασίες για τη νέα γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, στο τμήμα Βεϊκου - Γουδί.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 48,36 εκατ. ευρώ και η κατάθεση των προσφορών έχει οριστεί για τις 23 Ιουλίου.
Η διάρκεια της σύμβασης είναι 30 μήνες από τη σχετική υπογραφή και περιλαμβάνει τις αρχαιολογικές εργασίες αλλά και τις μετατοπίσεις των δικτύων.
Να σημειωθεί ότιο αυτός ο διαγωνισμός είναι ανεξάρτητος από το κύριο διαγωνισμού που αφορά την κατασκευή της γραμμής 4 και ο οποίος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Στον κύριο διαγωνισμό έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση (εκδήλωσης ενδιαφέροντος) και αφού εξετάστηκαν όλες οι προσφυγές δόθηκε το πράσινο φως.
Οι τρεις πλεόν διεκδικητές είναι οι:
1. Κ/Ξ Τέρνα ΑΕ – VINCI – SIEMENS AG «TVS»,
2. Κ/Ξ J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. – GHELLA SpA – ALSTOM TRANSPORT S.A.,
3. Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ANSALDO STP S.p.A – HITACHI RAIL ITALY SP.Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1,4 δισ. ευρώ και ροβλέπεται να κατασκευαστούν 15 σταθμοί.
Τα έργα κατασκευήςεκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν το 2019 και να διαρκέσουν 7 με 8 χρόνια.
Το τμήμα πάντως αυτό είναι το πρώτο της γραμμής 4 που θα δημοπρατηθεί καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν τα τμήματα: Γουδή - Μαρούσι, το Άλσος Βεϊκου - Περισσός,  Ευαγγελισμός-Άνω Ηλιούπολη και το νέο τμήμα Περισσός - Πετρούπολη.
Στο σύνολο της η Γραμμή 4 θα έχει 35 σταθμούς.
 
Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης