Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Μεγαλύτερη ελευθερία αλλά και μεγαλύτερη ευθύνη σημαίνει η έξοδος από το μνημόνιο

Παπαδημούλης: Μεγαλύτερη ελευθερία αλλά και μεγαλύτερη ευθύνη σημαίνει η έξοδος από το μνημόνιο
«Οι Κασσάνδρες των Αθηνών κατηγορούν Centeno και Moscovici γιατί δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι ο Τσίπρας βγάζει την Ελλάδα από τα μνημόνια», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης
Την άποψη ότι παρά τη θετική εξέλιξη της εξόδου της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα στήριξης κανείς δεν θα πρέπει να πανηγυρίζει, τόνισε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε συνεδρίαση κατά την οποία οι κ. Centeno και Moscovici ενημέρωσαν για την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup αλλά και το μέλλον της Ελλάδας.
«Όσα μας ανακοίνωσαν σήμερα ο κ. Centeno και ο κ. Moscovici εκ μέρους του Eurogroup και της Κομισιόν, πιστοποιούν ότι η πατρίδα μου, η Ελλάδα, κάνει ένα μεγάλο, θετικό βήμα.
Μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο, θετικότερη για τη χώρα μου», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας εκ μέρους της ευρωομάδας της Αριστεράς στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα».
Στην ομιλία του, ενώπιον του προέδρου του Eurogroup, Mario Centeno και του επιτρόπου για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Pier Moscovici, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν πανηγυρίζουμε, γιατί ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού υπέφερε πολύ και συνεχίζει να υποφέρει, από τις οδυνηρές συνέπειες της χρεοκοπίας και των άγριων μνημονιακών μέτρων.
Δεν πανηγυρίζουμε γιατί έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε».
Τόνισε ότι «βγάζουμε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά πρέπει να τη βγάλουμε και οριστικά από την κρίση και να τη βάλουμε με σιγουριά, τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες, σε μια λεωφόρο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης».
Όπως σημείωσε, αυτό σημαίνει ταχύτερη μείωση της ανεργίας, αύξηση των επενδύσεων, εκσυγχρονισμό της διοίκησης, ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, «που οι προηγούμενες κυβερνήσεις το άφησαν επί διακόσια χρόνια ανολοκλήρωτο» και καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.
«Η έξοδος από τα μνημόνια, σημαίνει μεγαλύτερη ελευθερία αλλά και μεγαλύτερη ευθύνη» είπε ο κ. Παπαδημούλης, ώστε «να διατηρήσουμε νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά».
«Λυπάμαι όταν ακούω τις Κασσάνδρες των Αθηνών, αυτούς που φταίνε γιατί άφησαν την πατρίδα μου με έλλειμμα 15,1% το 2009 - και τώρα έχουμε, το 2018, πλεόνασμα 0,8% - να καταστροφολογούν και να μοιρολογούν» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «οι πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για τη χρεοκοπία και τα μνημόνια στην Ελλάδα, νιώθουν λύπη και θυμό και τα βάζουν με τον Centeno και με τον Moscovici, γιατί είναι αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση Τσίπρα που βγάζει την Ελλάδα από τα μνημόνια και τη χρεοκοπία και τη βάζει σε ένα δρόμο σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης