Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

H τεχνητή νοημοσύνη «εισβάλλει» στο ρωσικό στρατό

tags :
H τεχνητή νοημοσύνη «εισβάλλει» στο ρωσικό στρατό
H τεχνητή νοημοσύνη «εισβάλλει» στο ρωσικό στρατό
Η εμπειρία της μάχης που έχει αποκτήσει στη Συρία το άρμα μάχης της Ρωσίας Terminator-2 που υποστηρίζει το όχημα μάχης (BMPT-72) έχει αποδειχτεί ανεκτίμητη.
Χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη μιας νέας έκδοσης του Terminator-3 που θα εξοπλίσει σύντομα το σύστημα στήριξης του άρματος μάχης για να μπορεί πραγματοποιεί επίθεση σε μη επανδρωμένα οχήματα εναέριας κυκλοφορίας (drones).
Λίγες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες μέχρι στιγμής.
Όπως και οι προκάτοχοί του, η θωράκιση του νέου οχήματος θα είναι ισοδύναμη με εκείνη του κύριου άρματος μάχης, με εξοπλισμό που θα του επιτρέπει να πυροβολεί σε πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα.
Ο αυτοματισμός του άρματος μάχης επιτρέπει τη μείωση του αριθμού των μελών του πληρώματος από πέντε σε τρία.
Σύμφωνα με αναφορές, το βασικό του όπλο θα είναι 57 χιλιοστών και το βεληνεκές αγγίζει τα  16 χλμ..
Το βλήμα που εκτοξεύει μπορεί να διεισδύσει σε θωράκιση πάνω από 100 mm..
Επειδή η εμβέλεια του μηχανήματος και του αυτόματου εκτοξευτή χειροβομβίδων είναι κατά 60-140% μεγαλύτερη από αυτή των τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων Bradley IFV και Stryker, το σύστημα αυτό μπορεί να προστατεύσει αξιόπιστα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και το πεζικό παραμένοντας σε απόσταση ασφαλείας.
Το τηλεοπτικό κανάλι της Zvezda ανέφερε αξιωματούχους από τον κατασκευαστή όπλων Techmash, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο θερμοσκληρυντής Tosochka, με τροχούς πολλαπλών πυραύλων, θα παραδοθεί στο ρωσικό στρατό το 2020. Χρησιμοποιώντας τροχούς, αυξάνει επίσης την ευπάθεια του συστήματος όταν λειτουργεί στις πρώτες γραμμές της μάχης.
Πρέπει κανείς να υποθέσει ότι τα MLRS δεν θα χρησιμοποιηθούν για να πυροδοτήσουν άμεσα τους στόχους, αλλά αντ'αυτού θα εκτοξεύουν τα βλήματά τους από προστατευμένες θέσεις.
Είναι ακριβώς αυτό που απαιτείται για να επιτεθούν σφοδρά οι μαχητές σε διαφορετικά μέτωπα.
Ρώσοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το ρομπότ αποναρκοθέτησης Uran-6 και το  Uran-9 ένα ελαφρύ άρμα μάχης έχουν δοκιμαστεί στη Συρία.
Το τελευταίο είναι το πρώτο τηλεχειριζόμενο στρατιωτικό ρομπότ στον κόσμο (μινιατούρα) με όπλο 30 mm,  επιτρέποντάς του να εκτελέσει τις αποστολές ενός θωρακισμένου άρματος μάχης που στηρίζει το πεζικό.
Το Uran-6 είναι ένα μοναδικό μη επανδρωμένο όχημα εδάφους (UGV), το οποίο σώζει ανθρώπινες ζωές με εκκαθάριση διαδρομών σε ναρκοπέδια.
Ζυγίζει έξι τόνους και μπορεί να μεταφερθεί με φορτηγό.
Με τη βοήθεια τεσσάρων φωτογραφικών μηχανών για προβολή 360 μοιρών, μπορεί να εξοπλιστεί με ένα μεγάλο αριθμό εργαλείων, όπως ρομποτικό βραχίονα, οπίσθιο περονοφόρο ανυψωτικό, αρπάγη με ικανότητα ανύψωσης φορτίου ενός τόνου κλπ.
Το σύστημα μπορεί να διενεργεί εκκαθάριση σε οποιοδήποτε έδαφος, παραμένοντας σε ασφαλή απόσταση μέχρι ενός χιλιομέτρου.
Κατασκευασμένο από χαλύβδινα ελάσματα πάχους 8 mm-10 mm, το όχημα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις εκρήξεις των ναρκών.
Το σύστημα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του χρησιμοποιώντας μικρά όπλα διαμετρήματος 7,62 mm.
Το Uran-6, είναι εξοπλισμένο με έναν 6κύλινδρο, υδρόψυκτο, υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκίνητο κινητήρα, που του επιτρέπει να κινείται με ταχύτητα έως και 15 χλμ.
Σχεδιασμένα κυρίως για σκοπούς αναγνώρισης και περιπολίας, καθώς και για την προστασία και τη στήριξη του πεζικού, τα οχήματα Tigr-M έχουν επίσης βρεθέι στο συριακό μέτωπο.
Με το τηλεχειριστήριο Arbalet-DM εγκατεστημένο, το σύστημα γίνεται ρομποτικό.
Το Arbalet-DM μπορεί να κλειδώσει και να εντοπίσει αυτόματα σταθερούς και κινούμενους στόχους που προσδιορίζονται από μια κάμερα τηλεόρασης από απόσταση 2,5 χλμ. ή 1,5χλμ. εάν χρησιμοποιείται εξοπλισμός θερμικής απεικόνισης.
Ένας ανιχνευτής εύρους λέιζερ έχει μια περιοχή από 100 m.-3000 m.
Το Tigr-M έχει εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου.
Με εύρος λειτουργίας 1.000 χιλιομέτρων, το όχημα μπορεί να φτάσει ταχύτητες μέχρι 155 χιλιόμετρα ανά ώρα. Μπορεί να ανεβαίνει στις πλαγιές των 31 μοιρών και στα εμπόδια διαδρόμου που έχουν πλάτος 1,2 μέτρα.
Η τάση είναι εμφανής, ο ρωσικός στρατός σημειώνει μεγάλη πρόοδο στην εισαγωγή νέων, πιο αυτοματοποιημένων τεχνολογιών.
Νέα όπλα, όπως οχήματα υποστήριξης αρμάτων μάχης, προστίθενται στο ρωσικό οπλοστάσιο.
Ο στρατός επίσης απομακρύνεται σταδιακά από τον παραδοσιακό στρατιώτη, μετατρέποντας αντ αυτού το ρωσικό στρατό με τηλεχειριζόμενες μηχανές που οδηγούνται από τεχνητή νοημοσύνη.
Τον Μάρτιο, ο υπουργός Άμυνας, Στρατηγός Sergei Shoigu, δήλωσε ότι ορισμένα στρατιωτικά ρομποτικά συστήματα πλησίαζαν την ολοκλήρωση των δοκιμών τους προτού φτάσουν στην παραγωγή μέσα στο 2018.
Πολλά έθνη εργάζονται σκληρά για να τοποθετήσουν μη επανδρωμένα συστήματα στα πεδία μάχης, αλλά η Ρωσία φαίνεται να οδηγεί αυτόν τον αγώνα, τοποθετώντας τη στρατιωτική ρομποτική πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης