Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Άλμα» 1% για τον χρυσό, λόγω πτώσης δολαρίου - Στα 1.253,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
«Άλμα» 1% για τον χρυσό, λόγω πτώσης δολαρίου - Στα 1.253,50 δολ. ανά ουγγιά
Με σημαντικά κέρδη 1% έκλεισε ο χρυσός, εν όψει της αυριανής αργίας της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα (3/7/2018) ο χρυσός, εν όψει της αυριανής αργίας της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.
Το πολύτιμο μέταλλο βρήκε στήριξη στις επίμονες ανησυχίες σχετικά με έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, καθώς και στην αποδυνάμωση του δολαρίου, η οποία οφείλεται εν μέρει σε ρευστοποιήσεις κερδών.
Οι επενδυτές παραμένουν συγκρατημένοι, με την προσοχή τους να βρίσκεται στραμμένη στις συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς στις 6 Ιουλίου η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να επιβάλει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 34 δισ. δολ., με την πλευρά του Πεκίνου να έχει καταστήσει σαφές ότι θα προχωρήσει σε αντίμετρα εφόσον οι δασμοί τεθούν σε ισχύ.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, απροσδόκητη αύξηση κατέγραψαν τον Μάιο του 2018 οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ, σε μια νέα ένδειξη ότι ο αμερικανικός μεταποιητικός κλάδος ανακάμπτει.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Μάιο, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων, που ανέμεναν ότι θα παραμείνουν αμετάβλητες.
Σε ετήσια βάση, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 8,7% τον Μάιο.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα με άνοδο 1% ή 11,80 δολ. στα 1.253,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ χθες είχε «αγγίξει» τα 1.241,70 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Δεκεμβρίου 2017, σύμφωνα με τη FactSet.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1658 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,3% σε σχέση με το γιεν, στα 110,6 γιεν.
Το ευρώ δέχτηκε, εν τω μεταξύ, ώθηση από τη συμφωνίας που επετεύχθη χθες στη Γερμανία για το μεταναστευτικό.
Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Horst Seehofer, ανακοίνωσε χθες ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ του ίδιου και της καγκελαρίου, Angela Merkel, για το προσφυγικό ζήτημα, το οποίο απείλησε να οδηγήσει σε διάλυση την κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας αλλά και σε διακοπή της 70ετούς συνεργασίας CDU και CSU.
«Καταλήξαμε σε μία ξεκάθαρη συμφωνία για το πως θα σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση στα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας», τόνισε ο Seehofer, προσθέτοντας ότι θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Εσωτερικών.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης