Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δοκιμη του νέου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς 40N6E

tags :
Ρωσία: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δοκιμη του νέου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς 40N6E
Σύμφωνα με πηγές του ρωσικού στρατού, ο νέος πύραυλος θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία από τα τέλη Αυγούστου 2018
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δοκιμή του νέου πυράυλου μεγάλου βεληνεκούς 40N6E, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400, από τον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass, το οποίο επικαλείται πηγές από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του TASS, το νέος πύραυλος μεγάλο βεληνεκούς είναι έτοιμος, και θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους.
Ο 40N6E αποτελεί έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς ο οποίος μπορεί να πυροδοτηθεί από το S-400, και μπορεί να καλύψει απόσταση έως και 400 χλμ.
Υπάρχουν ωστόσο αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το αν ο πύραυλος είναι σε θέση να αντικρούσει στόχο που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, με ορισμένες πηγές να ισχυρίζονται ότι μπορεί να έχουν μέγιστο ύψος 185 χλμ και άλλου να λένε ότι έχει σχεδιαστεί με συντηρητικό ανώτατο όριο 30 χλμ.
Σημειώνεται ότι οι προηγούμενοι πύραυλοι του S-400 είχαν εμβέλεια μέχρι 250 χλμ, ενώ η πρώτη δοκιμή του σχετικού πυραύλου είχε πραγματοποιηθεί το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης