Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +1,4% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Μάιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +1,4% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Μάιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης παρέμειναν αμετάβλητες
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης για τον Μάιο του 2018, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα σημερινά (3/7) στοιχεία της Eurostat, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν κατά +1,4% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω άνοδο, και συγκεκριμένα στο +1,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, οι λιανικές πωλήσεις δεν παρουσίασαν κάποια μεταβολή, την ίδια στιγμή ωστόσο που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά -0,2%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +0,3% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,3%.
Η ετήσια άνοδος του δείκτη στην Ευρωζώνη οφείλεται κυρίως στον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +1,7%, καθώς και στον τομέα των μη εδώδιμων προϊόντων, τα οποία ενισχύθηκαν κατά +1,6%.
Στον αντίποδα, οι πωλήσεις στον τομέα των καυσίμων υποχώρησαν κατά -0,3% σε ετήσια βάση, ενώ σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018 δε σημειώθηκε κάποια μεταβολή.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος σημειώθηκε σε Ρουμανία (+7,1%) και Ουγγαρία (+7,7%) ενώ στον αντίποδα, η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο (-1,2%) και τη Μάλτα (-1,8%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης