Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συντηρητικοί βουλευτές καλούν Merkel, Seehofer να βάλουν τέλος στη διαμάχη - Schaeuble: Στο χείλος της αβύσσου το μπλοκ

Γερμανία: Συντηρητικοί βουλευτές καλούν Merkel, Seehofer να βάλουν τέλος στη διαμάχη - Schaeuble: Στο χείλος της αβύσσου το μπλοκ
Βουλευτές και από τα δύο συντηρητικά κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία κάλεσαν τη Merkel και τον Seehofer να βάλουν τέλος στη διαμάχη τους για τη μεταναστευτική πολιτική
Βουλευτές και από τα δύο συντηρητικά κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία κάλεσαν σήμερα (2/7/2018) την καγκελάριο Angela Merkel και τον υπουργό Εσωτερικών Horst Seehofer να βάλουν τέλος στη διαμάχη τους για τη μεταναστευτική πολιτική, που απειλεί με διάλυση την κυβέρνηση.
Ειδικότερα, στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU), ομόφωνα οι βουλευτές κάλεσαν τους ηγέτες των δύο κομμάτων να συμφιλιωθούν.
Ο βετεράνος πολιτικός του CDU Volker Kauder τόνισε ότι αναμένει να βρεθεί μια λύση σήμερα το βράδυ.
«Θα μείνουμε μαζί», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο Alexander Dobrindt του CSU τόνισε ότι τα προβλήματα είναι «επιλύσιμα» και υπενθύμισε στους βουλευτές την αξία της συμμαχίας των δύο κομμάτων.
Η ίδια η καγκελάριος, απευθυνόμενη στους βουλευτές, παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλη επιθυμία για επίλυση της κρίσης και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να επιτύχει μια συμφωνία, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Reuters», επικαλούμενο συμμετέχοντες.
Λίγο νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του κοινοβουλίου, Wolfgang Schaeuble, προειδοποίησε ότι το συντηρητικό μπλοκ βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου και απεύθυνε έκκληση στα δύο κόμματα να βρουν μια συμφωνία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης