Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Η κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση για την απόκτηση 12 μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς Su-57

tags :
Ρωσία: Η κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση για την απόκτηση 12 μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς Su-57
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, τα μαχητικό αεροσκάφη αναμένεται να παραδωθούν στη Μόσχα μέσα στο επόμενο διάστημα
Στην υπογραφή της πρώτης σύμβασης για την απόκτηση 12 μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς Su-57 προχώρησε η ρωσική κυβένρηση, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας, Alexei Krivoruchko, επιβεβαιώνοντας τη σχετική είδηση που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα εντός του έτους.
Συγκεκριμένα, ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι τα νέα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γεννιάς αναμένεται να παραδωθούν στη Μόσχα μέσα στο επόμενο διάστημα, με τον ίδιο να προσθέτει ότι οι μηχανικοί βρίσκονται στον τελευταίο γύρο δοκιμών σε ότι αφορά τις μηχανές των αεροσκαφών.
Τα Su-57 αναμένεται να κατασκευαστούν στο εργοστάσιο αεροσκαφών "Komsomolsk-on-Amur", το οποία βρίσκεται στη ρωσική Άπω Ανατολή, και το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών στη χώρα.



Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν σχεδιαστεί για να πετάνε σε υπερηχητικές ταχύτητες, ενώ έχουν εξαιρετική ευελιξία, τεχνολογία stealth και προηγμένους αισθητήρες ώστε να συναγωνίζεται τα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς του ΝΑΤΟ.
Η πρώτη πτήση του Su-57 πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2010, ενώ ο διευθυντής της United Aircraft Corporation, Yury Slyusar, δήλωσε στο πρακτορείων ειδήσεων "RIA Novosti" ότι η πρώτη παρτίδα των αεροσκαφών αναμένεται να παραδθούν στον ρωσικό στρατό το 2019.
Νωρίτερα εντός του έτους, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες και βίντεο που έδειχναν δύο μαχητικά αεροσκάφη Su-57, τα οποία προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ, στη βορειοδυτική Συρία.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης