Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μάχη Farallon με Fortress στον Ελλάκτωρα ενώ ο Καλλιτσάντσης αγοράζει το 5,25% του Amber – Το Ιατρικό «πωλείται» στην Fosun…και ξαφνικά δίνει 0,95 για το Υγεία

Μάχη Farallon με Fortress στον Ελλάκτωρα ενώ ο Καλλιτσάντσης αγοράζει το 5,25% του Amber – Το Ιατρικό «πωλείται» στην Fosun…και ξαφνικά δίνει 0,95 για το Υγεία
Οι εξελίξεις τόσο στον Ελλάκτωρα όσο και στο Υγεία είναι ραγδαίες.
(upd) Ραγδαίες είναι οι επιχειρηματικές εξελίξεις σε δύο βασικά μέτωπα του Ελλάκτωρα και του ομίλου Υγεία.
Το επιχειρείν κοχλάζει ωστόσο η εμπλοκή broker σε ρόλο χρηματοδότη δημιουργεί νέα δεδομένα, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν το τοπίο θα ξεκαθαρίσει ή θα περιπλακεί.

Μάχη Farallon με Fortress για τον Ελλάκτωρα ενώ ο Καλλιτσάντσης αγοράζει Amber

Στο μέτωπο του Ελλάκτωρα η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης για τις 25 Ιουλίου δεν επιβραδύνει τις εξελίξεις αλλά τις επιταχύνει.
Πρώτον οι αδερφοί Καλλιτσάντση αγόρασαν τις μετοχές του fund Amber που κατείχε το 5,48% των μετοχών του Ελλάκτωρα.
Την Παρασκευή 29 Ιουνίου μεταβιβάστηκε πακέτο που αφορούσε το 5,25% των μετοχών στα 2,15 ευρώ.
Το Amber πούλησε και αγόρασαν οι αδερφοί Καλλιτσάντση οι οποίοι πλέον ελέγχουν 22% του Ελλάκτωρα και είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι ξεπερνώντας τα ποσοστά του Λεωνίδα Μπόμπολα 15% και Δ. Κούτρα 5,57%.
Η κίνηση αυτή θεωρείται στρατηγικής σημασίας στην σκακιέρα διεκδίκησης του Ελλάκτωρα ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι και το Horizon με ποσοστό 4,8% είναι δυνητικός πωλητής στον Ελλάκτωρα.
Οι αδερφοί Καλλιτσάντση ξεκάθαρα δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων για να αποκτήσουν τον έλεγχο του Ελλάκτωρα.
Όμως στο παιχνίδι της διεκδίκησης συμμετέχει και το διεθνούς φήμης fund Farallon το οποίο για λογαριασμό των αδερφών Καλλιτσάντση θα έχει διττό ρόλο
Το Farallon από την μια θα χρηματοδοτήσει και αναχρηματοδοτήσει δάνεια και σχέδια εξαγοράς μετοχικών ποσοστών καθώς και θα συνδράμει στο αναπτυξιακό σχέδιο του ομίλου.
Να σημειωθεί ότι το Fortress είναι συνεργαζόμενο fund με την πλευρά Μπόμπολα και Κούτρα.
Πρακτικά έχουμε από την μια πλευρά το Fortress που στηρίζει τα σχέδια Μπόμπολα και Κούτρα και από την άλλη πλευρά το Farallon που υποστηρίζει τα σχέδια των αδερφών Καλλιτσάντση.
Η μάχη στον Ελλάκτωρα τώρα ξεκινάει και σίγουρα οι έσχατες κινήσεις αποτελούν σημαντικές εξελίξεις μείζονος σημασίας που μπορεί να καθορίσουν την τελική έκβαση της μάχης.
Πάντως η πρώτη εντύπωση είναι ότι η πλευρά Καλλιτσάντση έχει πραγματοποιήσει πιο επιθετικές κινήσεις εξέλιξη που δείχνει ότι έχουν σχεδιάσει από καιρό τα βήματα και τις κινήσεις τους στην περίπλοκη σκακιέρα που ονομάζεται Ελλάκτωρας.

Πριν ένα μήνα το Ιατρικό πωλείτο στην Fosun και τώρα…διεκδικεί το Υγεία…

Ένα διαρκώς εξελισσόμενο μέτωπο είναι αυτό του Υγεία θυγατρική της MIG.
Και ενώ ο CVC έχει υποβάλλει δημόσια πρόταση στα 0,92 ευρώ για το Υγεία το Ιατρικό Αθηνών του Αποστολόπουλου υπέβαλλε προσφορά για το Υγεία προσφέροντας 0,95 ευρώ ανά μετοχή.
Να σημειωθεί ότι πριν ένα μήνα το Ιατρικό Αθηνών του Αποστολόπουλου ήταν πολύ κοντά για να πουληθεί στον κινεζικό όμιλο Fosun.
Ωστόσο δεν είναι σαφές εάν υπήρξε κατάληξη στις διαπραγματεύσεις.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το deal χάλασε αλλά άλλοι ότι η Fosun βρίσκεται πίσω από το ενδιαφέρον Ιατρικού για το Υγεία.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο όμιλος Αποστολόπουλου έχει κινηθεί κατά τρόπο μάλλον προκλητικό καθώς πριν λίγο καιρό είχε υποβάλλει προσφορά 50% χαμηλότερα σε σχέση με την νέα πρόταση του.
Πότε λοιπόν αποτιμούσε σωστά το Υγεία και πότε συμπεριφερόταν σωστά ως δυνητικός επενδυτής τότε ή τώρα;
Η MIG που ελέγχει το Υγεία θα αξιολογήσει την νέα πρόταση μόνο εάν εξακριβωθεί η προέλευση των κεφαλαίων.
Να σημειωθεί ότι στο κλάδο Υγείας ένα μεγάλο κεφάλαιο ονομάζεται Ερρίκος Ντυνάν η διαγωνιστική διαδικασία του οποίου έχει ξεκινήσει.

Οι εξελίξεις τόσο στον Ελλάκτωρα όσο και στο Υγεία είναι ραγδαίες.
Και στις δύο περιπτώσεις broker εμφανίζονται για να σηματοδοτήσουν εξελίξεις.
Στον Ελλάκτωρα τα δεδομένα είναι πιο σύνθετα.
Στο Υγεία η MIG θεωρητικά πρέπει να αξιολογήσει την νέα πρόταση του Ιατρικού αλλά ο τρόπος με τον οποίο έχει κινηθεί έως τώρα με αγωγές, παραπλανητικές προτάσεις με διαφορές σχεδόν 50% δεν δείχνουν ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος ενός καλοσχεδιασμένου πλάνου.

MIG: Θα εξετάσουμε την πρόταση Αποστολόπουλου για την εξαγορά του Υγεία

Η MIG θα εξετάσει την πρόταση της «Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών Α.Ε.» για την εξαγορά του πακέτου μετοχών του Υγεία, αναφέρει η εισηγμένη σε ανακοίνωσή της.
Όπως τονίζεται, η Marfin Investment Group ανακοίνωσε ότι το Σάββατο, 30.6.2018 έλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρία «Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών Α.Ε.» πρόταση εξαγοράς του συνολικού πακέτου μετοχών της MIG στο Υγεία, με τιμή αναφοράς €0,95 ανά μετοχή υπό την αίρεση διενέργειας σχετικού οικονομικού και νομικού ελέγχου του Υγεία.
Η πρόταση εξαγοράς βασίζεται σε μη δεσμευτική προσφορά για την χρηματοδότηση της πρότασης από την «H.I.G. Capital International».
Η πρόταση της Αποστολόπουλος Συμμετοχών θα τεθεί υπόψιν των αρμοδίων οργάνων της MIG τα οποία θα λάβουν σχετικές αποφάσεις για την περαιτέρω διαδικασία, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Marfin Investment Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης