Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε περίοδο κρίσης τα μικρά κόμματα - Δύσκολη η επόμενη μέρα για το Ποτάμι μετά το «διαζύγιο» από το ΚΙΝΑΛ

Σε περίοδο κρίσης τα μικρά κόμματα -  Δύσκολη η επόμενη μέρα για το Ποτάμι μετά το «διαζύγιο» από το ΚΙΝΑΛ
Οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι πολλά από τα μικρά κόμματα δεν θα περάσουν το κατώφλι της Βουλής στις επόμενες εκλογές
Η αναταραχή σε Ποτάμι και ΑΝΕΛ δείχνει ότι τα μικρά κόμματα βρίσκονται σε περίοδο κρίσης, ενώ αναζητούν νέα ταυτότητα, προκειμένου να χαράξουν τη στρατηγική και τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα.
Και όλο αυτό, υπό το βάρος των δημοσκοπήσεων οι οποίες εμφανίζουν κερδισμένα τα δύο μεγάλα κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, και κυρίως την Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία μάλιστα, υπερέχει της Κουμουνδούρου κατά 12,5 μονάδες.
Τα μικρότερα κόμματα, όπως αποτυπώνεται στις μετρήσεις των διαθέσεων της κοινής γνώμης, συμπιέζονται και έχουν αποδυναμώσει τις δυνάμεις τους.
Οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν, ότι πολλά από τα μικρά κόμματα δεν θα περάσουν το κατώφλι της Βουλής στις επόμενες εκλογές.
Πολύ δύσκολα θα είναι τα πράγματα, εκτιμούν οι ίδιοι αναλυτές,  για το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ καθώς και για την Ένωση Κεντρώων, με δεδομένο πάντα, όσα αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται ανά τακτά διαστήματα.
Μάλιστα, επισημαίνουν, ότι τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμη χειρότερα κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς η πόλωση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θα φτάσει στο έπακρο με φόντο τις κάλπες.
Όλη αυτή η κινητικότητα δείχνει ότι τα μικρά κόμματα αναζητούν το ρόλο που θα έχουν το επόμενο διάστημα, καθώς επίσης και μετά τις εκλογές.
Τα επόμενα βήματα μετά το «διαζύγιο» του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σήμερα, αργά το απόγευμα, επεξεργάζονται η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για «αναγκαίο κακό» σε ότι αφορά την αποχώρηση του Ποταμιού, ενώ δεν αποδέχονται τα περί «συντηρητικής στροφής» που επικαλείται η Σεβαστουπόλεως και μιλούν για προειλημμένη απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη καθώς του καταλογίζουν ότι «δεν μπορεί να είναι στρατιώτης παρά μόνο στρατηγός».
Στο στρατόπεδο της Σεβαστουπόλεως γνωρίζουν καλά ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη.
Με δεδομένο ότι η συνύπαρξή τους με την Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει ελπίδα για μακροημέρευση εξαιτίας των διαμετρικά αντίθετων απόψεων σε κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα ανάμεσα στους δύο επικεφαλής, θα επιχειρήσουν να βρουν χώρο στο Κέντρο και να εκφράσουν το ακροατήριο εκείνο που δεν θέλει να οδεύσει ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε προς τη ΝΔ και επιπροσθέτως δεν δείχνει διάθεση να ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ.
Δύσκολο το εγχείρημα, όπως διαπιστώνουν και στην Σεβαστουπόλεως.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης