Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά της πολιτικής του Trump για το μεταναστευτικό

Μεγάλες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά της πολιτικής του Trump για το μεταναστευτικό
Η μεγαλύτερη διαδήλωση οργανώνεται στην Ουάσινγκτον στο πάρκο που συνορεύει με τον Λευκό Οίκο
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σήμερα (30/6) σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ κατά της μεταναστευτικής πολιτικής του Donald Trump, για να ζητήσουν κυρίως την άμεση επανένωση των παιδιών με τους γονείς τους που έχουν συλληφθεί ως παράνομοι μετανάστες στα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα.
Η μεγαλύτερη διαδήλωση οργανώνεται στην Ουάσινγκτον στο πάρκο που συνορεύει με τον Λευκό Οίκο.
Αλλά ο πρόεδρος βρίσκεται ως συνήθως σε ένα από τα πολλά γήπεδα γκολφ που βρίσκονται στη ιδιοκτησία του, στο Μπέντμισνστερ, κοντά στην Νέα Υόρκη.
«Οι οικογένειες πρέπει να μείνουν ενωμένες», είναι το σύνθημα της ημέρας, την ώρα που οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν πλέον εντολή να επιστρέψουν τα παιδιά στους γονείς τους, μία επιχείρηση που καθυστερεί.
Στην Νέα Υόρκη, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο νότιο Μανχάταν για να κάνουν πορεία διασχίζοντας την Μπρούκλιν Μπριτζ με κατεύθυνση το Μπρούκλιν.
Τα συνθήματα, «Διαλύστε το ICE», «Η δική μας Νέα Υόρκη είναι μία Νέα Υόρκη των μεταναστών» ή ακόμη «Οι οικογένειες πρέπει να μείνουν μαζί» είναι γραμμένα σε πλακάτ. «Πείτε το δυνατά, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ».
Tην Πέμπτη (28/6), 600 διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, συνελήφθησαν και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες από την αστυνομία του Καπιτωλίου, αφού διαδήλωσαν πολύ ηχηρά στο εσωτερικό κτιρίου της Γερουσίας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπαναχώρησε στις 20 Ιουνίου στην πολιτική του χωρισμού των οικογενειών, αλλά μέχρι χθες περί τα 2.000 παιδιά επί συνόλου 2.300, περίμεναν να ξαναβρούν τους γονείς τους.
Τα παιδιά κρατούνται σε κέντρα σε ολόκληρη την χώρα, ορισμένες φορές σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων από τους τόπους όπου κρατούνται οι γονείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης