Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 6 μηνών παραμένει ο χρυσός, παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις - Στο -0,18% και τα 1.253,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλά 6 μηνών παραμένει ο χρυσός, παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις - Στο -0,18% και τα 1.253,80 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο παραμένει εδραιωμένο στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 μηνών
Στα χαμηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους παραμένει ο χρυσός, ο οποίος δέχεται πιέσεις από το ισχυρό δολάριο, παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν στο προσκήνιο.
Ειδικότερα, περί τη 1:55 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,18% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.253,80 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων έξι μηνών.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,19% στις 94,84 μονάδες, παραμένοντας ωστόσο κοντά στις 95 μονάδες, οι οποίες και αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έντεκα μηνών.
Οι αγορές παρέμειναν υπό πιέσεις, μετά τις δηλώσεις από τον οικονομικό σύμβουλο του Donald Trump, Larry Kudlow, ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν υποχωρεί στο θέμα της Κίνας, παρά το γεγονός ότι τα σχέδια για τους περιορισμούς στις ξένες επενδύσεις αποδείχθηκαν λιγότερο σκληρά απ' ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά.
Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δε θα επιβάλει δασμούς 25% στις κινεζικές επενδύσεις στον αμερικανικό τεχνολογικό τομέα, όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα νωρίτερα εντός της εβδομάδας.
Αντ' αυτού, η κυβέρνηση θα αφήσει την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων των ΗΠΑ (CFIUS) να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Παρά το γεγονός ότι ο χρυσός συνήθως αποτελεί «ασφαλές καταφύγιο» των επενδυτών σε περιόδους γεωπολιτικής αστάθειας, η άνοδος του δολαρίου ασκεί πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο, καθώς το καθιστά περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
«Το δολάριο ενδέχεται να συνεχίσει να ενισχύεται, λόγω της αύξης των αμερικανικών επιτοκίων και των ομολόγων», σχολιάζει η αναλύτρια της Argonaut Securities, Helen Lau, η οποία εξηγεί ότι «αυτοί είναι οι λόγοι-κλειδιά για τους οποίους ο χρυσός παραμένει λιγότερο ελκυστικός».
Η Federal Reserve αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκιά της τουλάχιστον τέσσερις φορές κατά το τρέχον έτος, γεγονός που είναι πιθανό να μειώσει περαιτέρω τις τιμές του χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης