Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά άνω των 6 μηνών ο χρυσός, λόγω ισχυρού δολαρίου - Πτώση 0,3% στα 1.256,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλά άνω των 6 μηνών ο χρυσός, λόγω ισχυρού δολαρίου - Πτώση 0,3% στα 1.256,10 δολ. ανά ουγγιά
Σε χαμηλά άνω των έξι μηνών διολίσθησε ο χρυσός, καταγράφοντας πτώση 0,3%
Σε χαμηλά άνω των έξι μηνών διολίσθησε σήμερα (27/6/2018) ο χρυσός, καθώς δέχτηκε πιέσεις από την εκ νέου ενδυνάμωση του δολαρίου.
Στην ώθηση του δολαρίου προσέφερε η υποχώρηση των εμπορικών ανησυχιών, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, επέλεξε τελικά μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση για να περιορίσει τις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ, «ανακουφίζοντας» τους επενδυτές.
Ο Trump ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα υποστηρίξει τη διεύρυνση των εξουσιών της Επιτροπής Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (Cfius), η οποία εξετάζει τις ξένες επενδύσεις για απειλές κατά της ασφάλειας, απέχοντας έτσι από μια άμεση επιβολή περιορισμών στις κινεζικές επενδύσεις, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών.
Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την επέκταση των εξουσιών της επιτροπής, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σχετικά με την αγορά μεριδίων σε αμερικανικές εταιρείες από την Κίνα, με στόχο την απόκτηση πρόσβασης σε πολύτιμη τεχνολογία και εμπορικά μυστικά.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξακολουθούν να προβληματίζουν την αγορά, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί.
Οι προοπτικές μίας διευθέτησης στις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών φαίνεται ότι παραμένουν μακριά, καθώς η Ουάσιγκτον εξετάζει πλέον τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να περιορίσει τις ξένες επενδύσεις στη χώρα.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με απώλειες 3,8 δολ. ή 0,3% στα 1.256,10 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Δεκεμβρίου του 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,157 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του γιεν, στα 110,2 γιεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ICE U.S. Dollar Index, που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχυόταν κατά 0,5% στις 95,20 μονάδες.
Ο δείκτης είναι σε τροχιά να καταγράψει κέρδη 1,2% για τον Ιούνιο.
Σημειώνεται ότι το ισχυρό δολάριο είθισται να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης