Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 6 μηνών υποχωρεί ο χρυσός λόγω ενισχυμένου δολαρίου - Στο -0,56% και τα 1.258,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλά 6 μηνών υποχωρεί ο χρυσός λόγω ενισχυμένου δολαρίου - Στο -0,56% και τα 1.258,50 δολ. ανά ουγγιά
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πτώση του πολύτιμου μετάλλου θα μπορούσε να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα
Στα χαμηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους υποχώρησε σήμερα (27/6) ο χρυσός, παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές.
Ειδικότερα, περί τις 11:10 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,56% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.258,50 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,05% στις 94,61 μονάδες.
Παρά την οριακή πτώση που σημειώνει το δολάριο, παραμένει αρκετά ψηλότερα από τις 94 μονάδες, γεγονός που ασκεί πιέσεις στον χρυσό, καθώς το ενισχυμένο αμερικανικό νόμισμα καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Ο εκπρόσωπος εμπορίου των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, επέκρινε τα αντίμετρα που επέβαλαν στην Ουάσιγκτον η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κίνα, καθώς και άλλα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα» ώστε να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους.
«Αυτά τα αντίμετρα καταδεικνύουν την απόλυτη υποκρισία που διοιησεί σε τόσο μεγάλο βαθμό το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Lighthizer, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η ΕΕ, η Κίνα και άλλες χώρες ισχυρίζονται ότι είναι πρωταθλητές στους κανόνες του ΠΟΕ, αλλά οι πρόσφατες κυρώσεις τους δείχνουν ότι αγνοούν τους κανόνες όποτε τους βολεύει».
Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να εξετάσει αλλαγή στους κανονισμούς που αφορούν τις ξένες επενδύσεις, αντί να επιβάλει νέους περιορισμούς στην Κίνα.
«Έχουμε την καλύτερη τεχνολογία στον κόσμο, την οποία αντιγράφουν και κλέβουν, αλλά έχουμε επίσης τους μεγαλύτερους επιστήμονες και τα σπουδαιότερα μυαλά και πρέπει να τα προστατεύσουμε αυτά», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του αμερικανού προέδρου.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχωρεί κατά -0,15% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 16,22 δολ. ανά ουγγιά, ενώ μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η πλατίνα, και συγκεκριμένα στο -0,86% και τα 867,20 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης