Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 4 ή 10/7 η έκθεση βιωσιμότητας του ΔΝΤ – Μακροπρόθεσμα μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος – Η DSA της ΕΚΤ δεν θα ανακοινωθεί

Στις 4 ή 10/7 η έκθεση βιωσιμότητας του ΔΝΤ – Μακροπρόθεσμα μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος – Η DSA της ΕΚΤ δεν θα ανακοινωθεί
Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο με όρους βραχυπρόθεσμους, βιώσιμο υπό όρους μεσοπρόθεσμους και μη βιώσιμο με όρους μακροπρόθεσμους θα αναφέρει το ΔΝΤ
Στις 4 Ιουλίου μαζί με το άρθρο 4 ή το αργότερο 10 Ιουλίου 2018 θα δημοσιευθεί και η έκθεση βιωσιμότητας DSA του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ.
Με βάση καλά ενημερωμένη πηγή το ΔΝΤ θα παρουσιάσει την έκθεση του στηριζόμενο σε δύο σενάρια, ένα βασικό και ένα δυσμενές.
Το βασικό σενάριο θα προσομοιάζει με το δυσμενές της ΕΕ, στην αντίστοιχη έκθεση βιωσιμότητας των Βρυξελλών για την Ελλάδα.
Το δυσμενές σενάριο – επειδή το ΔΝΤ στηρίζεται σημαντικά – στην σχέση χρέος προς ΑΕΠ και με τα μέτρα που ελήφθησαν στο Eurogroup στις 21 Ιουνίου 2018 το χρέος προς ΑΕΠ δεν μειώνεται ουσιωδώς…θα καταλήγει στο εξής συμπέρασμα…
Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο με όρους βραχυπρόθεσμους, βιώσιμο με όρους μεσοπρόθεσμους και μη βιώσιμο με όρους μακροπρόθεσμους.
Η ρητορική και η επιχειρηματολογία του ΔΝΤ που θεωρούσε το ελληνικό χρέος εξαιρετικά μη βιώσιμο εγκαταλείπεται.
Όμως το τελικό συμπέρασμα είναι ότι το ΔΝΤ θα καταλήξει στο ότι μακροπρόθεσμα στο δυσμενές σενάριο το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.
 Εν τω μεταξύ έκθεση βιωσιμότητας ετοιμάζει και η ΕΚΤ αλλά όπως αναφέρουν ορισμένες πηγές δεν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.
Η ΤτΕ στις 2 Ιουλίου στην έκθεση του διοικητή της ΤτΕ θα ανακοινώσει ότι το ελληνικό χρέος υπό κάποιες παραδοχές έχει καταστεί βιώσιμο.
Η ΕΚΤ δεν θα δημοσιοποιήσει την έκθεση βιωσιμότητας ωστόσο μάλλον θα συγκλίνει με την θέση του ΔΝΤ.
Η ΕΚΤ θα υποστηρίξει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο με όρους μακροπρόθεσμους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης