Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέο χαμηλό για το 2018 ο χρυσός - Πτώση 0,1% στα 1.268,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε νέο χαμηλό για το 2018 ο χρυσός - Πτώση 0,1% στα 1.268,90 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακή πτώση 0,1% έκλεισε ο χρυσός, υποχωρώντας, ωστόσο, σε νέο χαμηλό για το 2018, παρά τη σημερινή αποδυνάμωση του δολαρίου
Με οριακή πτώση έκλεισε σήμερα (25/6/2018) ο χρυσός, υποχωρώντας, ωστόσο, σε νέο χαμηλό για το 2018, παρά τη σημερινή αποδυνάμωση του δολαρίου.
Ένας νέος γύρος εμπορικών εντάσεων παγκοσμίως «οδηγεί» στο ξεκίνημα της εβδομάδας το κλίμα στις αγορές, απομακρύνοντας τους επενδυτές από τα πιο ριψοκίνδυνα assets, όπως οι μετοχές, ωστόσο περιέργως έχει περιορισμένη επίδραση στην στήριξη του πολύτιμου μετάλλου.
Οι αμερικανικές μετοχές βρέθηκαν εξαρχής σήμερα υπό πίεση, στον απόηχο δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ετοιμάζεται να επιβάλει περιορισμούς στις κινεζικές επενδύσεις στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ.
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, διέψευσε, ωστόσο, σήμερα τα δημοσιεύματα, τονίζοντας ότι οι επικείμενοι περιορισμοί στις επενδύσεις δεν θα αφορούν συγκεκριμένα την Κίνα αλλά θα εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες που προσπαθούν να κλέψουν την τεχνολογία των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Trump απείλησε ότι θα επιβάλει δασμούς 20% και στις εισαγωγές αυτοκινήτων ευρωπαϊκής κατασκευής, ενώ το σαββατοκύριακο επανήλθε με νέες απειλές, ζητώντας από τις υπόλοιπες χώρες να καταργήσουν όλους τους εμπορικούς φραγμούς τους, προειδοποιώντας ότι αλλιώς θα υπάρξουν νέα μέτρα σε βάρος τους.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με απώλειες 1,80 δολ. ή 0,1% στα 1.268,90 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,169 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του γιεν, στα 109,5 γιεν.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Ωστόσο, οι πτωτικές τάσεις που καταγράφει τελευταία ο χρυσός δείχνουν ότι το πολύτιμο μέταλλο δεν συμπεριφέρεται σαν τυπικό ασφαλές καταφύγιο εν μέσω των εμπορικών εντάσεων και ανησυχιών.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός είχε σημειώσει απώλειες 0,6%, εν μέσω της γενικότερης ενδυνάμωσης του δολαρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης